Dop planer och en ensam valborg.





Då var det dags att ta tag i att planera Haley Novas dop. Datumet är bestämt och gudföräldrarna i stort sätt spikade.
Nu är det bara musiken och dopfesten kvar att planera, då vi redan vet ungefär hur dopet kommer att se ut. Vi har ju redan ett dop att använda som grundmall för det kommande.Försöker även hitta någon fin dikt att läsa för Haley när hon ska döpas, hade en underbar till Leah på hennes dop. Måste även prova lite fler smaker på cheescake  eftersom det är det vi har planerat att servera. Visserligen tar det lite tid att baka dem men det ska nog gå bra. Tycker ju att det är så roligt att få hålla på med sånna saker.
Det blir väl en två "tårtor/kakor" och två smörgåstårtor... tror inte att jag hinner baka mer om jag ska vara ärlig!
Kan kanske fråga min mormor om hon kan tänka sig att baka till dopet hon också.. lite bullar och chokladbiskvier kanske?
Vi måste välja färg på banden till dopklänningen också... barnen ska få ha varsin färg. Leahs band var blodröda och jätte fina till den vita dopklänningen. Hade det blivit en liten pojke så var planen att det skulle bli skogsgröna band.. det sa vi redan när jag väntade Leah... att om det blir en pojke så blir det grönt inte blått som alla andra har.. och blir det en tjej så blir det rött ( förutsatt att det passar barnen) istället för den vanliga babyrosa färgen. Den här gången lutar det åt någon mörkare lila färg på banden. Tycker om kontrsaten mot det vita. Och känner att barnen förtjänar att ha en varsin underba färg. =)

I år får jag fira valborg ensam... bara jag och barnen, så ja helt ensam är jag t ju inte =).
Ska snart gå och handla lite till maten och sen blir det till att laga något trevligt. Johan är och firar tillsammans med Norrland och kommer hem i natt eller eventuellt imorgon, beroende på hur det löser sig.
Jag hoppas han får en trevlig kväll och att dom hittar på mycket roligt. Lycka till med kubbspelandet älskling!

Nej nu är det hög tid att komma iväg till affären så jag kommer hem nångång igen.

Sköt om er nu och ha en trevlig valborg!
Kramar Saga.

"Vill inte-ska inte-tänker inte"

Den här dagen hade en ganska enerverande början och det tog lång tid innan det blev bättre.
Leah har haft en "Vill inte-ska inte-tänker inte" dag idag. Ingenting var bra och ingenting gjorde det bättre. Oavsett vad man sa eller gjorde så var det bara "Neeeej" gråt, skrik, gråt, slänga sig på golvet och gråta hysteriskt en stund till. Men när vi mötte upp Becca så vart allting mirakulöst bättre på en gång. Då var livet roligt igen och det passade att uppföra sig som en dam igen. Vi bakade kladdkaka hos Patrik (Beccas kille) och den var en total katastrof! Vi följde receptet till punkt och pricka men när vi sen tog ut den ur ugnen en kvart senare, den angivna tiden så kunde man ha hällt den ur formen.... Det var bara soppa!! Så in i ugnen igen och där fick den så tills den var hårdare och kladdigare... men inte godare!!!!!!!
Vi har provat i alla fall 10-15 olika recept och INGET har hållit måttet. Ska det vara så här svårt att få tag i ett bra kladdkake recept? Någon som kan ge mig ett bra?? jaja... nu spelar det ingen större roll dom kommande veckorna.. eller ens månaderna, inte för mig i alla fall. För nu är det slut på det roliga. På lördag drar bantningen igång... nu räcker det inte bara med att träna regelbundet längre. Nu är det faktisk bantning som gäller kombinerat med träning och motion. Annars kommer jag aldrig komma ner i storlekarna.

Leah hade som sagt var en dålig dag idag och detta ledde till att jag inte ens orkade tänka tanken att ta henne till dagis..
Hostan är allt jämt kvar och febern verkar komma och gå som den behagar.
Haley är däremot mycket bättre, inte helt bra men bättre. Som småbarns mamma byter man säkert 1000 blöjor i månaden (okej så jag överdrev en aning, stämm mig!) och jag känner det som om jag antagligen innehar värdlsrekordet!
När dessa grenar dyker upp i os ska jag garanterat ställa upp. 400 meter blöjbyte, 24 timmar sagoläsning och matning av motvilligt småbarn.

Har funderat vidare på det där med skola igen och nu bestämt mig för att jag SKA göra det som är i min makt för att få börja plugga så snart som möjligt. Blir jag tvungen att betala helt själv utan bidrag ( det får man efter 25) så får det helt enkelt vänta ett par år... då får jag söka nytt jobb innan och arbeta tills jag fyller 25.  Men det är värt ett försök!

Skriver snart igen.
Kramar Saga.

Städar oh står i!

Ja då var jag igång igen, städar för nöjes skull mer än för att det behövs idag. Vill få iordning på balkongen så att man kan vistas där utan att bli skitig och äcklig. Sätta upp gardiner och laga uteböblerna! Då kan man ha öppet sen och låta Leah leka även där. Men Fasen vad det tar tid att städa igenom hela lägenheten igen innan jag får ta itu med balkongen för Johan. Ska passa på att tvätta förnstren och lite annat medans han och barnen fortfarande sover sött på soffan.
Nej nu måste jag sätta fart igen!

Vill passa på att länka två bloggar innan jag går bara.


pusselipuss Saga!

Bara jag och musiken.

Nu sitter jag här igen, lyssnar på musiken och skriver en rad. Funderar på om man kanske skulle återuppta skrivandet igen och bara flyta in i textens värld. Få göra någonting jag verkligen brinner för igen. Livet är för kort för att bara låta det passera förbi nästan obemärkt. Apropå att göra någonting man verkligen brinner för så funderar jag allvarligt på att söka stipendium för att kunna börja plugga igen. Jag drömmer om att få sätta mig i skolbänken igen, men den här gången för att utbilda mig till någonting jag verkligen kan tänka mig att hålla på med tills fingrarna skrumpnar och ögonen trillar ur sina hålor eller helt enkelt sviker en. Söker vidt och brett efter den där stylist utbildningen jag aldrig gick när jag borde ha gjort det. Efter den där underbara stylist utbildningen jag drömmer om till och med när jag är vaken. Den där förbannade stylist utbildningen jag inte kommer ha råd med... inte nu i alla fall... och kanske aldrig. Men med mycket vilja och en gnutta tur kanske jag kan uppfylla min önskan och tillslut få jobba med någonting jag faktiskt är bra på. Visst trivs jag som vårdbiträde, men det är ju inte direkt min dröm att arbeta med tunga lyft och ha obekväma arbetstider resten av mitt liv. Just nu är jag ju ändå hemma med barnen, så just NU spelar det ingen roll... men som jag längtar!

Ska allvarligt överväga Lisens tips om att äta mycket fisk...jag gillar fisk!

skriver en rad senare, nu ska jag äta en bit tillsammans med Johan innan jag springer iväg och hämtar Leah på dagis.

Sköt om er nu!
Pussar Saga!


Mycket nytt.


Ja så var men hemma igen. Och inte kom man hem tomhänt inte. Igår Köpte Johan supersöta skor till Leah, ska se till att lägga in ett par bilder på dem. Men det kanske tar någon dag. Och dessutom måste jag medge att jag har en supergullig pappa!! Han gav mig nämligen en ny telefon =) Alla menyer är dock på engelska då den är köpt utomlands. Det är en nokianågonting någonting. Jag har aldrig sett en sån förr. Men den synes funka som den ska och jag känner mig tacksam, så nu kan man åter igen ringa mig om man vill.
Leah tycker det var jätte roligt att vara hemma hos mormor och morfar och hälsa på. Hon busade mest hela tiden och tänk så roligt det kan vara att vara ute i parken med mormor eller morfar. Att leka med mamma och pappa dög också men nog är det liite roligare med mormor och morfar säg. I förrgår natt hade hon nattmaror och jag måste tacka min mamma tusen gånger för att hon tog hand om henne. Leah låg och sov mellan mamma och pappa i deras säng när hon drabbades av maran och mamma som varit med förut räddade situationen. ( även om det tog lite tid att få Leah lugn igen.) Det hade ju inte hjälpt om jag gått in och tagit över eftersom hon inte skulle ha känt igen mig i alla fall. När man har nattmaror är man mellan dröm och verklighet. Han ser ut som om man är vaken men är samtidigt fast i någon fruktansvärd dröm. Hade jag stört hade jag antagligen bara gjort det värre. Men nog fan tyckte jag synd som henne. Det riktigt skar i hjärtatt att höra henne så ledsen. Haley Nova sover så sjukt bra på nätterna nu att det är JAG som väcker HENNE för att hon ska äta. Hon vaknar ju bara en gång annars. Hon har haft lite ont i magen i dagarna men annars har även hon varit en glad liten bebis. Båda barnen är dock förkylda fortfarande, men det är ingen större fara längre. Lite nästäppa och hosta, men igen feber eller så.

Johan har varit superduktig och städat här hemma... Han åkte hem tidigare i förmiddags och städade, medans jag stannade kvar i grillby några timmar extra för att träffa Becca. Jag mötte upp henne vid bussen (samma buss som Johan skulle åka med) och följde med henne hem till hennes pappa så hon fick byta om innan vi kilade tillbaka till mamma och barnen. Allting var exakt likadant som det varit i alla tider. Det såg ut precis som när vi var små, det LUKTADE till och med likadant!! På kylen satt forftafarnde den där bilden Becca ritade när vi var små... det kändes lite som om man åkte tillbaka i tiden. Tillbaka till när vi var små, tillbaka till när vi var dom bästa vänner man kunde hitta. Och ärligt talat så saknade jag det. Det gör jag ofta. Jag brukar undra hur livet skulle vara om vi aldrig blivit sådär osams... hur det skulle se ut om vi bara varit lite smartare. Allting blev fel.... Men gud vad jag längtade tillbaka när jag stod där i hennes barndomshems kök och andades in det förgångna! Men visst är nuet bättre på många sätt... och hon finns ju fortfarande i mitt liv.

Snart är det dags för den där "hyllningen" till det förgångna och Rebecca. Hyllningen till min barndom och mins barndoms bästa vän. För tänk så mycket roligt jag ändå har gjort i mitt liv... och hur mycket roligt jag vill unna mina barn!

Nej nu är det dags att sluta vara nostalgisk och avsluta det här inlägget.

Många varma kramar Saga!

Ps. Tack för att jag fick andas in min barndoms glada dagars dofter och minnen Rebecca! Ds.

Och jakten kan börja.

Barnen sover och här sitter jag. Allting är tyst och stilla, det ända som låter är den lilla kockan på väggen i köket.
Dags att äta snart, sitter och funderar på vilket jag är mest sugen på... Lax eller kyckling?
Det finns ingenting kvar från gårdagens grillning. Grönsakerna är slut så när på lite gurka och isbergssallad. Jag som var så sugen på sallad och lax. Men men jag ska nog hitta på någonting som både jag och Leah kan tänkas pilla i oss.
Vädret är verkligen otroligt idag. Och just nu hoppas jag att det ska fortsätta i samma bana dom kommande dagarna också. Att vara ute i solen är ju så skönt!
Sitter och bläddrar igenom en bok med GI-mat i hopp om att hitta någontingsom ska vara gott, prova på någonting nytt?
Johan är med mamma och pappa i uppsala... eller kanske bestämde dom sig för att åka till västerås i alla fall? ärligt talat sp vet jag inte riktigt. Han har gett sig av på jakt efter skor åt barnen.. eller ja i alla fall Leah. Ett par sandaler, ett par vanliga skor och ja sen får vi helt enkelt se vad han hittar på som tredje par. Skopunkten har nämligen något erbjudande... köper man två par skor så får man det andra paret för halva priset. Och köper man tre par skor så får man tredje paret gratis... med andra ord köp två par få tredje paret på köpet... eller hur man nu ska uttrycka det.
Vi får se vad klockan är när dom kommer tillbaka igen, svårt att veta när vi kommer hem annars.

Nej nu är det hög tid att sätta igång med maten!
Hör av mig snart igen.
Pussar Saga.

Hos mamma och pappa.

Ja då var det ännu en varm förmiddag. Igår gick vi från skolsta och hem till mamma och pappa. Solen sken och det var ganska trevligt att gå och bara prata med Johan. Drömma sig bort in i framtiden, och från det sväva vidare till ouppnåliga fantasier och drömmar. Kan inte låta bli att tycka att 80 kronor från enköping till skolsta för två vuxna känns onödigt dyrt. Det tar ju faktiskt inte mer än 10 minuter max 15 att komma fram.
Johan ligger nere och sover fortfarande. Men jag hoppas att han ska vakna till liv snart och komma upp. Idag blir det till att promenera lite igen. Leka i parken och springa runt i gräset.
Nej jag skriver mer ikväll, nu måste jag göra mig iordning och kila över till grannen. Hon är så nyfiken på Haley Nova att min mamma har lovat att jag ska komma över en stund.

Ta hand om er nu!
Kramar Saga!

...

Vill passa på att tipsa om en blogg som verkligen berör.
www.mammamelissa.blogg.se

Kommer fler adresser till bloggar senare.

Ha en härlig dag i solen och sköt om er ordentligt nu!
Jätte kramar Saga!

Vår...

Nu är våren verkligen här. Solen skiner till max och träden håller på att slå ut för fullt, gräset blir liiite grönare för varje dag som går och fler och fler människor lämnar sina hem för att vistas i solskenet en stund. Allting vaknar till liv igen, beklagligt nog så även min pollenallergi.. gäspningar och lite rinn i näsan.. Tycker dock att jag klarat mig ovanligt bra denna vår... får se hur det artar sig till sommaren. Leah är gnälligare i dag än vad hon har varit på väääldigt länge. Ingenting duger och allting är fel! Ingen frukost, inget att dricka inte kramas med mamma, inte mysa hos pappa. Inte leka eller busa. Ingenting duger! Ingen nämnvärd feber men en jävla hosta! Stackars liten.. och stackars mig. Haha, nej då.. men Leah mår dåligt, Haley Nova är täppt som ett troll och hostar ofantligt mycket och när jag nu vaknat ordentligt och satt mig till rätta här framför datorn känner jag att jag har ont i halsen.

Äntligen ett leénde på Leahs läppar! Hon  sitter på golvet och pussar på Haley som sitter i babysittern och ser lite småpurken ut, hon är nog inte alls på humör för att bli lite mosad av storasyster.
Ska snart försöka mig på att få Leah att äta frukost, i alla fall något litet vore ju bra. En banan eller så kanske kan slinka ner?

Idag blir det grilla med mamma och pappa, Leka i parken och snacka lite strunt med mamma.
Vad dagen mer har att bjuda på har jag inte hunnit ta reda på men det blir vi varse senare =)

Ska ta och spendera några extra minuter med Leah nu innan jag drar igång med att plocka iordning här hemma.

Kram på er och sköt om er nu!
pussar Saga.

Yay me!!

Det blev ingen promenad till mamma och pappa idag, men en promenad i alla fall.
Tänkte jag skulle ha lagat lasagne på söndag med Rebecca men Johan vägrade vänta så länge, så det fick bli dag istället.
Jag imponerade nästan på mig själv då jag aldrig gjort lasagne förut. den blev god och johan blev nöjd.
Leah vill inte äta så mycket... korv till lunch gick ner då hon tjatat hela morgonen om korv. När vi kom hem efter att han handlat ( jag och Rebecca) så kunde Leah helt enkelt inte släppa att vi köpt korv så det fick helt enkelt bli korv. Att den gick ner fick mig att känna som om jag kunde pusta ut en aning efter alla dessa dagar med  dålig aptit. Hon är ju redan en väldigt liten tjej.
Haleys hosta har varit bättre, i alla fall över dagen. Så nu är det bara att hålla tummarna för att barnen ska bli friska.
Imorgon blir den där promenaden hem till mamma och pappa av. ( Det är 2 mil dit så blir nog buss till skolsta, då är det bara 4-5 km kvar). Vi är bjudna att komma och grilla tillsammans, och vem vill inte grilla. Nu när grillningstiderna är tillbaka efter så lång vila är det på tiden att vi nytjar grillen igen!
Parken ligger 20 meter från mammas och pappas tomt så imorgon kan Leah räkna med lek!
Ska även passa på att ringa Mark och Helen och tacka för barnkläderna som skickade med =) En jätte fin ljusblå dress föll mig extra mycket i smaken. Norrland tittade förbi omanmäld ungefär samtidigt som mamma och pappa kom och hälsade på, johan blev glad och jag kände mig lättade över att se honom skina upp så... men en aning osocial mot mamma och pappa. Lovar att gottgöra dem imorgon!
Ska passa på att lägga in lite bilder här på bloggen nu medans jag har tid... så ta och sköt om er nu och ha en trevlig och givande kväll.

Puss Saga.

Sjuka barn och vakna nätter.

Båda barnen är sjuka.
Leah har hosta och rinnig näsa och Haley Nova är jätte täppt i näsan och superhostig som en gammal rökande tant.
Barnen sover fint om nätterna men jag kan ändå inte låta bli att vakna för att hålla koll. Det känns så obehagligt att Haley är sjuk. Risken för plötslig spädbarnsdöd är ju inte över förrens barnen är sju månader och hon är ju knappt sju veckor.
Det ska ju bli sjukt fint väder i helgen säger dom och jag ser redan prov på det varma vårvädret. Skulle vara mysigt att åka ut till mamma och pappa idag. Ta bussen till Skolsta och därifrån ta en stärkande promenad till Grillby. Barnen behöver frisk luft. Och jag behöver motionen. Åker vi dit så kan vi leka ute i parken med Leah... samma park som jag lekte i när jag var liten. Samma park som jag och Becca gjorde dom galnaste saker i... jag gillar tanken på att kunna ge mina barn möjligheten att uppleva lite av dom saker jag upplevde som liten. Och Jag hoppas att mina barn hittar en lika galen bästa kompis som jag gjorde.
Och jag hoppas dom har lika vild fantasi som vi hade, för bara fantasin kan sätta gränser när man är barn..... och mamma och pappa då. Men det pratar vi inte högt om ; ).
Nej om man skulle lyfta på ändan och göra någonting produktivt kanske? handla till lunchen någon?! Inte det? ja men då får väl jag ta tag i det =).

Nej men som sagt.. nu får det vara nog för stunden.
Skriver snart igen!
Kramar Saga!

mamma, "gikka"... Leah osså ha!

Jag kan inte låta bli att älska det!
Hon låter så sjukt söt när hon säger det. När hon kommer springande med "pipisen" i handen och ett leénde som tar upp hela ansiktet ropandes - Mamma, gikka!!... Leah osså ha!. Då smälter ju hjärtat och man kan inte låta bli att skratta.
Haley ligger i vaggan och myser fortfarande, och det är nästan så att jag avundas henne.
Jag är fortfarande så trött och öm efter "helgen" i stavsnäs. Fastnar så lätt vi vaggkanten och bara stirrar, fortfarande fast jag har två barn så kan jag inte låta bli att förundras över hur någonting så underbart kan ha kommit ur Mig. Haley är dessutom en så glad bebis, anldrig ledsen eller skrikig. Malin sa att hon är så snäll att man nästan glömmer av att hon är i rummet.
Idag MÅSTE jag ta tag i träningen igen. Först påskhelgen och sen en vecka i stavsnäs har INTE gjort gott för mig. Men nu ska det bli skönt att komma igång igen. Kan kanske till och med få med mig Johan på en långpromenad?
Har funderat på det länge nu.. man kanske skulle ta och ta en promenad till "bresse" ta en fika och bara titta sig omkring lite. Det är ju fortfarande inte varmt nog att bada men fiket och restaurangen vid stranden har nog öppet i alla fall.
Solen skiner ju nästan jämt nu förtiden. Och att gå i en allé i solskenet påvägen till en strand låter ju inte helt fel i mina öron.
Haley avfyrar Leénden på löpande band och man blir alldeles varm i hjärtat. Allting går ju så snabbt nu när barnen är små. Jag börjar så sakta förstå vad folk menar med att barnen växer upp fort och att en dag så kommer man vakna upp och barnen ska just till att ta studenten. Man hinner nästan inte med!

Får se vad dagen har att erbjuda... jag förutser städning och lek., men vad mer? dagen kan ju inte sluta utan att vi gjort någonting mer.

Nej nu måste jag rusa... Leah sitter i foffan och ropar - Maaaaamaaaaaaaa.... "meejj" (mer).. nu "meeejjjjj" gikka!

skriver snart igen.

Kramar Saga!

"Stockholm" tur och retur.

Nu är vi äntligen tillbaka hemma i lägenheten, våran lägenhet.... tre rum och kök där min säng finns!
I fredags åkte vi till Stavsnäs och hälsade på Malin, Henke och Isabelle. När vi kom av bussen i stavsnäs chockerades vi av hur mycket KYLIGARE der var.. visst att det är kallare vid kusten men såhär kallt?!? Barnen hade så roligt tillsammans och helgen var lugn. Det var på tiden att någon lyfte på rumpan och masade sig över för att träffas, innan det här besöket var det fem månader sen vi var och hälsade på varandra mer än över dagen. Det finns så sjukt mycket att skriva och så lite ork till att göra det.
Leah och Isabelle busade tills dom nästan stupade och Haley var så snäll och lugn att man knapt kunde tro att det var sant.
Kramar och pussar till höger och vänster, smulor och halvtuggade kakor på golven, spilld saft och hopp i soffan.
Små skratt av oöverträffad oskyldig lycka och hål i madrassen. Hur skulle det någonsin kunna bli bättre?

Haley log med hela ansiktet för första gången i helgen och Leah pratade på som om det inte fanns någon morgondag. Det är ju så att hjärtat nästan brister =)
Det finns som sagt var SÅ sjukt mycket att skriva ner att det kommer ta veckor.. hahah eller njaa.. kanske inte veckor men timmar!
Man kan inte låta bli att förundras över hur mycket barnen egentligen kan.
Leah och Isabelle lockade oss vuxna till skratt mer än en gång. Något som verkligen satt sig på minnet är ändå när vi bad Isabelle säga morfar och hon såg sig om i rummet och svarade "gub-be". Hon var så sjukt söt!
Att få se Kusinerna tulta runt tillsammans har varit obetalbart, hur sätter man ett pris på den totala lyckan som uppstår?!?

Hur roligt det än har varit så är det mer än skönt att vara hemma igen. Och det ska bli obetalbart att få sova i en säng igen. Slippa få blåmärken av att sova på en luftmadrass med hål i och behöva vakna otaliga gånger per natt. INTE för att mata Haley Nova utan för att blåsa upp fanskapet igen.. gång på gång på gång!

Skickar in en rad eller två till när jag hämtat mig och fått orken tillbaka. ( när kroppen slutar värka av smärtan madrassen lämnat efter sig).

Kramar Saga.

Så fin!

Johan var och hämtade den nya vagnen igår, och den är så fin.
Fin, funktionell, lättstyrd och framför allt BILLIG!
Nu börjar det bli dags för mif att ta mig ner med Leah till dagis för att lämna vagnen där. Aldrig mer släpa fler vagnar upp och ser för trappa, nu är det bara en som gäller. Leahs gamla vagn blir kvar på dagis och vi kommer bara ta hem mjukliften på helgerna. Allt kommer bli så mycket smidigare från och med nu =).
Nej som sagt så måste jag kila till dagis med Leah nu. Men kommer hem och skriver vidare sen.

Pussar Saga!

Idag ÄR det annandagen...

Vet inte varför jag fick för mig att det var måndag redan igår.. hahaha. Sånt kan hända även den bästa.
Leah tittar på kalle stropp och grodan boll på barnkanalen, Johan sover Och Haley ligger i sin vagga och tittar runt i rummet.
Har sovit dåligt i natt. Johan väckte mig vid klockan 1 i natt när han kom och la sig och efter det kunde jag helt enkelt inte somna om igen förrens vid 6 i morse. Det var inga bra program på tv vid den tiden och heller ingen bra musik på MTV.
Klev upp vid kvart i 8 nu på morgonen och har bara hunnit byta på Leah, gå och kissa, Mata Haley och satt mig här. Snart är det dags att mata haley igen, fixa frukost och sen drar träningen igång igen.

nej jag skriver mer senare.. nu är Bubblan inte alls glad.

Sköt om er.
Kramar saga

Annandag påsk.

I fredags åkte vi hem till mamma och pappa ( dom kommer dock inte hem från finland förrens ikväll) och gjorde oss hemmastada inför resten av påskhelgern. Morfar hämtade oss från enköping vid 7 tiden på kvällen så barnen var trötta och det blev till att lägga dem direkt efter fikat som mormor hade ordnat när vi kom fram.
Mamma och pappa har det varmaste somvrummet jag någonsin sovit i.. och jag trodde nästan att jag skulle fastna i deras lakan. Johan sov nog mer på soffan än vad han gjord ei sängen skulle jag chanska på. Leah grät så mkt i sömnen att han fick lite ont i hjärtat och tog med henne och la sig att sova på soffan istället... Anledningen till att det blev soffan istället för sängen var för att inte väcka mig och Haley Nova som låg och sov så sött.
I går åt vi middag tillsmmans med Mormor. morfar, mormors syster Agneta och hennes man Torbjörn. Det var mycket vegetarisk mat men även lite kött till mig och Johan. Jag bidrog med den FANTASTISKA (hahahhahahahaha eller ja rätt okej) potatisgratängen. Sen var det hem till mamma och pappa och titta lite på både film och tv.
Idag tog vi det lugnt på förmiddagen , slappade med barnen och försökte varva ner lite. På eftermiddagen var det tillbaka till mormor och morfar för ytterligare en middag och nu är vi äntligen hemma igen.

Leah har somnat och Haley är på god väg hon också.
Jag sitter här och Johan ligger op soffan och tittar på tv... Imorgon blir det till att ta nya tag och sätta igång med träningen efter denna matfest till helg =/.
Jaja ... nu är det dags att avrunda igen, se till att bli ren igen och sen sooooova.

Sköt om er nu...
Kramar Saga

Här börjar påsken.

 Nu är det påsk!
Även om det är dåligt väder så började den här dagen så bra.
Jag han inte mer än kliva upp innan telefonen ringde och jag fick veta att det idag kommer/kom in pengar till en ny vagn och så på vårat konto.
Alla räkningar går att betala, vagn kommer bli köpt innom kort och jag och Johan har båda fått nya skor.
Den här dagen skulle nästan inte kunna bli bättre.  Kanske får man till och med finbesök senare.. Nenne kanske tittar förbi =)

Ska kila och handla lite påskgodis nu ja .. puss så länge!
//saga

Yay sol igen =)

Yeeeehooo!
Idag skiner solen igen... det är fint väder men än så länge inte för varmt. Så skönt... började lite smått med att vänja kroppenmed att äta nyttigt igår och till och med johan gillade GI.maten. Jenni år med oss och tillsammans lyckades vi stöka ner köket rejält. Nu är det dock städat och fint igen tack vare johan som kände sig duktig och röjde upp. Fick även en dvd med ett 40 minuters program pilates till låns av Nenne igår.. så nu gäller det bara att få igång dvdn och köra igång.

Om ett par minuter måste jag laga frukost åt Leah och se till så att hon blir klar för dagis.
Sen blir det promenad till dagis, komma hem sparka igång dvdn och efter det städa IGEN.
Ska se till att sparka upp Johan också ^^.

Igår åkte Mamma, pappa och rasmus iväg mot finland. I sundsvall och så ska dom vidare idag igen för att ta sig heeeela vägen upp till Rovaniemi och farmor och farfar. Jag önskar innerligt att vi också kunde åka dit.. men utan pengar och med så små barn som Haley Nova så är det ju inte den lättaste uppgiften.
Vi får ta det när vi kan helt enkelt.

Nej nu ska jag kila iväg och göra det som måste göras.. kanske återvänder hit när lite av det som står på dagens agenda är avklarat!
Kramar Saga

Lycka till mamma!

vill be alla hålla tummarna för min mamma idag också!
Ska korsa fingrarna och hoppas att det går prima, skickar några extra tankar åt mammas håll och hoppas dom når henne!

LYCKA TILL mamma!

Kramar Saga

God morgon.

God morgon..  vaknade av världens skummast grej.. och hade inte Leah också vaknat så hade jag trott att jag bara drömde.
Jag vaknade nämligen av att det var någon so tokvrålade  " GET OUT" och sen blev det helt tyst igen..
Frågan är om det kan ha varit grannen under somtill större delen bara pratar engelska eller om det var något annat?!
Aja... dagen ser ut att bli fin och morgonen bjuder på solsken.  Klockan 10 ska vi vara på familjerätten och skriva på papper om gemensam vårdnad för Haley Nova. Sen blir det till att komma hem och träna lite, ta en promenad i eftermiddag och sen plocka lite här hemma. Nu ska vi fika lite med pappa innan vi ska iväg och sen får vi se ^^.
Skriver lite senare !

Kramar Saga

Mulet, grått och skit tråkigt!

Så trisst att vakna upp till väder som detta... man måste till och med ha lamporna tända för att det ska vara någorlunda ljust inomhus. på våren =/ Och då måste jag få påpeka att klockan bara är halv 11 på mogonen nu.
Så vad gör man en dag som denna? Spelar spel som en familj? Ja det hade ju varit något.. OM vi hhade haft några spel...
Bakar något med barnen då?? Nope! Inget att baka med för tillfället. Dvd fungerar halvdåligt så film är nästan uteslutet. Kanske om man skulle damma av den gamla videon som står och skräpar någonstans i hopp om att en dag bli använd igen. Den gamla hederliga vhs:en som hade sina glansdagar när jag var liten. Den jag sparat av någon anledning och sparat 100-tals filmer till, bara för att den där lilla kännslan av nostalgi finns där i bakhuvudet. LÄNGE LEVE VHS:en!!
Jag orkar inte med en dag till med ENBART städning.. för lägenheten är inte ens stökig egentligen... den behöver bara plockas lite i. TRAGISKT!
Jag vill inte spendera varje dag med at städa.

Igår fick jag tillsist med mig johan ut i spåret och det var lite roligt. Trots allt =p
Halva spåret var en isbana... och det var mest backarna som var täckta av skiten. Så där halkade vi, två vuxna människor rint med barnvagnar och barn. I ett försök att "motionera" Hahaha.. det måste jag göra om snart igen.. men inte idag.

Skriver snart igen.
Krama saga

Ett år!

Hahaha... såg just att det är ett år sen på dagen jag startade den här bloggen ^^.
Tänkte bara att det kunde vara trevligt att skriva in något om det! =)
Grattis till bloggen som mot alla odds överlevt så här länge!

Kramar Saga!

Ännu en underbart solig morgon att kliva upp till.

God förmiddag. HAHA!
Solen skiner och och det är superfint väder ute idag. Snart är det dags för frukost och sen blir det en liten stund i lekparken.
Efter parken ska jag släpa med Johan och barnen på ytterligare en promenad. Att börja morgonen med en och en halv timmes träning har varit jätte skönt och man blir verkligen mycket piggare av att sätta igång på en gång. Men innan vi går någonstans så ska jag ringa och se med mamma och pappa om dom är hemma idag. Man kanske kan åka och hälsa på dem i eftermiddag. Nästa vecka åker dom till farmor och farfar i finland och hälsar på. Känns så tråkigt att man inte kan åka med så att dom får träffa barnen. Men när vi har råd sen så är planen att vi ska åka dit... frågan är bara när det kan vara.

Leah väntar förväntansfullt på att vi ska ta fram ytterkläderna och kila ut i parken för att gunga en stund och kanske till och med åka kana. Johan däremot ser allmänt trött ut som vanligt på morgonen. Jag har föreslagit att han också ska sätta igång och träna lite på morgonen för att vakna och kanske till och med efter ett tag komma i form.
Haley Nova ligger fortfarande och sover stilla i sin babysitter... Ler lite för sig själv och ser sådär bedårande söt ut som bara barn kan göra.  Och Leendet Leah just slungade iväg mot mig skulle kunna smälta glaciärer. =)

När promenaden är avklarad och innan vi åker hem till mamma och pappa ( om vi ska åka) så ska jag ta en sköööön dusch och låta vattnet skölja över mig, känna mig duktig efter att ha motionerat och andas ut en stund. Ta en liten "paus" från allting runt omkring och bara njuta. Jag ska nog även erbjuda Johan samma möjlighet ^^. haha!

Skriver snart igen!
Kramar Saga.

Snart helg igen.

TRÄÄÄNA!! jag vill träna.... jag SKA träna idag!
Som alla andra dagar nuförtiden. Så sjukt skön känsla efteråt när man vet att man gör någonting som är bra för kroppen. Nu är det bara maten som ska ändras och så kommer kilona förhoppningsvis börja rasa! =)
Lura med johan att promenera med mig idag kanske?? Haha .. eller så kanske jag säger åt Malin att ladda telefonen och kila iväg på promenad ute i stavsnäs samtidigt som jag går ut här. Har man bara någon att gå med så går promenaderna lätt. Är så motiverad att det nästan sticker i kroppen.. ärligt talat så sticker det faktisk bokstavligt talat i benen på mig och jag känner hur kroppen längtar efter att få träna en och en halv timme och sen gå ut och gå. Sen blir det till att leka med Leah... eller tar jag det efter träningen och innan promenaden?? Om vi går ut och går så kan vi ju stanna till vid en lekpark på vägen hem och låta Leah gunga och leka lite... frisk luft är bra för barnen och bra för mig. Solen skiner så sjukt inbjudande och jag kan nästan höra vinden och fåglarna där ute. Känna kilometrarna försvinna bakom en och andas in den friska luften..... haha låser ju nästan som en riktig utomhus människa. SKOGEN FTW?!? Eller ? =P
Nej om man skulle ta och äta lite frukost och sen dra igång. =)

Jag känner mig väldigt mycket mer uppåt nuförtiden.. alla problem i livet till trors.

Skriver snart igen.
Kramar Saga


Torsdag...

Dagen hitills har varit långsamoch grå. Ingenting, absolut ingenting händer.
Dagarna flyter förbi och vissa av dem lämnar spår andra glömmer man nästan omedelbart bort.
Idag är en såndär tråkig seg dag då allting bara är tyst. Haley ligger hopkrupen i min famn och andas lugnt och mjukt som bara ett barn kan göra, och Johan ligger och sover på soffan. Klockan är bara 11 och tiden känns nästan som om den har stannat. Igår tvättade vi all tvätt, städade och plockade. jag var ute på en promenad med Rebecca och barnen och lagade sedan mat. Så vad finns kvar att göra idag? nästan samma saker..... städa plocka och promenera!
Visserligen är det skönt att få promenera, och snart blir det en och en halv timmes träning. Eller ja.. så fort Johan slagit upp ögonen igen.
Jag längtar efter att få börja ta hand om mig själv igen. Få ta någon minut till att fixa naglarna, lägga en ansiktsmask och läsa ett stycke ur någon bra bok. Men något jag längtar efter mer än det är att få jobba igen!
Att jobba stärker en och gör så att man sen uppskattar den tid man har hemma med barnen. Visserligen uppskatar jag tiden med barnen iaf.. jag älskar att vara hemma med barnen missförstå mig inte nu. Vi får docj inte glömma pengarna man tjänar... dem som gör så att vi kan ge barnen vad de behöver och vad de förtjjänar.
Nej nu fär det vara nog av det här ... av det som nästan låter som gnäll. Mata "Bubblan" och sen dra igång med träningen oavsett om johan är vaken eller inte. Inga ursäkter till varför jag inte skulle kunna. ^^

Skriver senare
Kramar Saga.


Träna, GI och sen då?

Nu har jag äntligen fått ändan ur vagnen och satt igång med minst en timmes träning om dagen och minst en timmes promenad. När det börjar rulla in mer pengar ska jag starta GI-metoden och så får vi se om kilona börjar rasa eller inte ^^.
SKA ner i kilon och framför allt storlekar... Ska även skaffa mig ett nytt gymkort fast denna gång blir det nog magasinet istället. Dom har nämligen barnpassning. Yay for me som äntligen tagit tag i mitt liv!
Nästan nykterist, rökfri och nu även nyttig!
Visst bakar jag en del numera men det är ju mer för johan och barnen då det är så mkt godare med hembakat än köpt.
snart är det dags att hämta Leah på dagis och sen bär det av ut i naturen på dagens promenad... Jag hoppas Rebecca fortfarande vill följa med ut och få upp flåset lite.
Ska snart kila och tvätta ansiktet, sätta upp håret och ge mig ut i solskenet och värmen!!
Sen blir det till att tvätta och städa...

Igår var Rebecca här större delen av dagen... Vi bakade lite bröd och sen gav vi oss ikast med att baka en rulltårta till kvällen.. igår var den seg ocg halvgod,... idag var den mjuk, söt och god.... konstigt hur saker kan ändras över natten ^^.
På kvällen kom Rbecca och Patrik över och fikade en stund med oss och sen däckade Johan när han la Leah för natten.
Själv låg jag på soffan ett tag med Haley i famnen och bara luktade på henne... Bebisar luktar sååå gott =), tyvärr somnade jag och vaknade inte förren svid 00.15 tiden igen.

Men nu måste jag sätta fart!!!
Kramar Saga!

Trött och sliten kilade jag in i sovrummet, la Haley Nova i sin vagga och la mig på den mjuka kudden och somnade sött.