Sjuk som en hund!

Fy fan!
Idag är jag sjuk som en hund. halsen känns som om den ska ramla av, febern ligger på 38.7 och jag har INGEN röst alls.
Den slämmiga hostan gör det inte bättre heller.
Och även Fast jag är sjuk så är det jag som fått kliva upp med Leah denna morgon.
Johan sover och det finns inget sätt för mig att väcka honom, han kan ju inte ens höra mig när jag försöker. Och att skaka Johan eller putta på honom det är ingen idé för det har han lärt sig att ignorera i sömnen till och med. Jag vill bara gråta! Vad gör jag nu?? Hur ska jag ta hand om Leah?!? Jag kan ju inte prata med henne. Inte säga till henne om hon gör något fel eller berömma henne när hon gör något bra. Inte fårga henne om hon är hungrig, behöver gå på toaletten eller om hon är trött. Jag kan inte leka med henne och jag kan inte bara sitta här och hoppas på att det ska lösa sig till det bästa. Det här är ju LÖJLIGT!
Jag känner mig som den uslaste mamman i världen just nu och det finns ingen vaken som kan tala om att det inte stämmer. Ingen som kan hjälpa mig med att ta hand om henne just nu.
Hur gör ensamstående mammor när dom blir dåliga?? Hur klarar dom allt som måste göras, när kroppen känns som bly och halsen håller på att ta kol på dem?!? Hur gör dom?? Jag måste säga att jag beundrar dessa mammor till max och kan inte sluta tänka på hur jobbigt det måste vara och på hur dom känner sig när dom inte riktigt räcker till.
All ära till de ensamstående. ( gäller även de ensamstående papporna så klart).

Jag måste få upp Johan på något sätt, det här går inte.
Hoppas att det snart blir bättre och att jag kan funktionera som en riktig mamma snart igen.

Kramar Sagatelefontid.

Leah har en ny absolut favorit syssla, att prata med mormor eller pappa i telefon.
Jätte mysigt att höra henne prata på och vara glad, mindre roligt att behöva se hela hennes värld gå i spillror när det är dags att säga hej då och lägga på.
skrattet byts på sekunder ut till hysterisk gråt med krokodiltårar och ett ansiktsuttryck som visar att hjärtat håller på att brista vilken sekund som. Att dessutom vara trött till råga på allt göt ju inte saken bätter.
Men jag har försäkrat henne om att mormor ringer imorgon igen.. och pappa är ju på väg hem från uppsala i detta nu.
Det är snart läggdags och här sitter jag med en halvsovande jänta i famnen. Tårarna torkar och lugnet sänker sig åter i lägenheten. Jag ska bara sitta här och krama på henne en liten stund och sen bär det av in i sovrummet för läggdags.

Skriver snart igen.
Kramar Saga

Herregud!

Hur mycket kan man tvätta på en dag?!?
Heeeela dagen gick åt till att tvätta och vika och krongla med nätkorgar och busiga barn.
Johan sprang upp och ner mellan lägenheten och tvättstugan ca en gång i timmen från halv 1 till klockan 8 på kvällen.
Mellan varje runda så var det inte mycket till att slappa, utan 1000 saker att vika och lägga på rätt plats.
Inte viste jag att man kunde få så sjukt on t kroppen av att vika klläder och lakan att man inte ens kan sova. En mindre röra sig i sängen .
Kroppen känns bruten idag och jag har ingen större lust att göra särskilt mycket alls.. men vad göra vad göra, det finns mer att vika och rum som kallar på en för att bli städade IGEN!
Diska... hur många gånger på en vecka kan man diska? Det är som om disken förökar sig under natten och blir till dubbelt så mycket elak hånskrattande disk att ta hand om dagen efter.
Samma sak gäller omaka stumpor, när det är dags att para ihop och vika strumporna så är det dubbelt så många omaka strumpor som när man började tvätta, VART KOMMER DOM IFRÅN?!?! det är som om alla grannars omaka strumpor smyger sig ner i tvättkorgen i tvättstugan innan man går hem.

Idag kommer Becca hit och hälsar på.
Det ska bli trevligt med besök, kanske tar vi en tur ut och kollar in bokrean =)
Så länge sen man ens hade tid att titta på pärmen till någon annan bok en "trasdockan Tora" eller  "Mina mjuka vänner" att man nästan glömt hur det är .
Nej nu måste jag kila om jag ska hinna något innan hon kommer.

Kramar Saga.

....

Dina ord skär genom själen på mig och lämnar ärr som bränner värre än någon eld någonsin skulle kunna göra.
Hjärtat känns tungt och tårarna bränner gömda bakom ögonlocken.
Kroppen känns bruten och det som är jag bleknar sakta bort. Trött och sliten försöker jag hålla modet uppe och le trots smärtan. Ensam.. så ensam har jag sällan känt mig som jag gör nu, om någonsin tidigare.
Små glädjemoment tar mig genom dagen och stilla hoppas jag i helmlighet att det snart ska vara över, även om jag vet att det är fel. Vill inte känna mig så obetydlig, så lite,så värdelös som jag gör nu.
Jag vet att varje gång du ser på mig anser du dig se på ett misslyckande... någonting värdelöst och obetydligt...
Och kanske är jag misslyckad, värdelös och obetydlig...
Jag älskar dig så mycket att hjärtat blöder!!

TVÄTT TID =D=D=D

YAY!!!
Vi har fått en supertvätt tid i grovtvättstugan idag =)
Kanske kan man få rent nästan allt  idag!
Supermaskiner och superlång tvätt id bidrar nog till att vi kommer iordning ganska snabbt.... Kanske skulle man ta och tvätta soffan också??!!
YAY så får det bli! Imorrn skaffas det ny tvätt tid igen och då är det mattor och soffa som gäller =)

Stora Kramar Saga

Äntligen städat!

Nu är äntligen hela ( nästan) lägenheten i tipp topp skick.
Igår fick vi äntligen tid att fixa ordentligt här hemma. Nu är det bara till att städa badrummet igen och fixa i köket så är allting perfa. Sorterade ett berg av tvätt igår och när jag satt där mitt i allt så funderade jag på om man faktiskt skulle kunna lägga allt på hög och nå upp till taket?!
Att det är så mycket tvätt beror på att det är alla sängkläder ,gardiner och liknande ocm legat och samlat damm så länge som slängts ner bland kläder och annat som behöver tvättas. Men Johan var grym på att städa igår och sovrummet och vardagsrummet är jätte fina nu.  Leahs rum kan man ju inte begära att det ska vara städat i hela tiden med tanke på att hon röjer runt med sina leksaker hela dagarna när hon inte är på dagis. Men jag måste säga att det känns lite som en tyngd har lyfts från mitt bröst nu när jag vet att det är fint här hemma och att jag och Johan inte behöver tokstäda innan bebisen kommer.

För att nästan inte ha sovit alls i natt så är Leah sjukligt pigg och springer runt och väntar på att johan ska ge henne frukost som han lovat att göra.. men hon drar i honom förgäves verkar det som för han ligger kvar i sängen och sover.
Att hon vill ha frukost är ett bra tecken eftersom hon inget åt igår.. eller ja inte mycket i alla fall. En banan, 100ml välling och en flaska blåbärssoppa.

Jag har börjat äta järntabletter nu och hoppas på att dom ska funka bra.. utan att ge mig ont i magen och illamående.
Vill ju inte vara helt slutpumpad innan jag ens hunnit genomgå förlossningen.
Lite mer sömn skulle också sitta fint, men jag börjar tro att jag kanske börjar vänja mig vid minimal mängd sömn. känner mig visserligen trött och sliten helatiden men orkar faktiskt inte bry mig om det längre. Det känns mer och mer som del av vardagen.

Leah börjar bli arg på johan och ärligt talat så börjar jag också känna mig lite irriterad eftersom han inte kliver upp. Han har lovat att han ska kliva upp och mata Leah i en och en halv timme nu.
jaja nu verkar han i alla fall vara vaken.

Kramar Saga

Tisdag.

God morgon...
I helgen var vi hos mamma och pappa och hälsade på. Det var skönt att slippa ta hand om barn nästan själv. Man blev lite piggare.. känndes det som i alla fall. Johan hjälpte pappa renovera i tvättstugan och jag passade på att umgås lite med mamma.

Igår var jag till bmm och var på koll.
barnmorskan informerade mig om att jag har jätte dåligt järnvärde och att det nästan är ett under att jag orkar stå på benen och hålla mig vaken. Men nu är det ju inte så långt kvar så det är väl till att skaffa dom där järntabletterna och börja köpa hem mer blåbärssoppa, kött och brocoli.

Idag blir det inget dagis för Leahs del. Hon är jätte hes och har sovlit dåligt i natt. Igår kväll hade hon lite feber och så känner jag att det är lika bra att hon får vara hemma idag.

Nej nu är det slut på skrivandet för en stund för jag har en del att stå i.
Kramar Saga.

Söndag.

God morgon.
Leah springer runt och slänger sina leksaker över hela lägenheten. Hon har i alla fall grymt roligt.
Frukosten är avklarad och blöjbyte lika så. ( det var iof mer än en timme sen men iaf).
När man tittar ut genom förnstret ser man att det har snöat igen. När jag var mindre så var det snö vid jul och på väg mot våren vid den här tiden på året. Men allt verkar ha ändrats. Nu är det i slutet på februari och mer snö än på hela vintern känns det som. Undrar hur det kommer se ut i framtiden, är det ingen som oroar sig det minsta?
Snön gör det iof ljusare och mindre grått och det är kul för Leah att få tulta runt i den vita omgivningen. Jag känner att det är dags att ta en timme ute i lekparken idag. Hon måste ju få leka i snön! Jag kommer ihåg hur sjukt roligt jag tyckte det var att få bygga snögubbar, snölycktor och snögrottor när jag var mindre. Ja inte lika liten som Leah är nu men yngre än jag är nu i alla fall (mycket yngre). Och jag chansar på att jag tycker det är lika roligt idag som jag tyckte då.
Visserligen kan det bli väldigt svårt att leka ordentligt med henne... ja att ens ta sig ut kan bli lite krongligt, men det ska gå.
Jag är så trött på att sitta instängd här i lägenheten pga foglossningen. Jag måste få insupa lite frisk luft och känna vinden i ansiktet om så för en kort stund. Sen blir det varm choklad när vi kommer in igen. Men innan vi kan göra någonting så måste jag få upp Johan. Jag behöver hans hjälp med att ta mig ut med Leah... Och visst fasen skulle det vara mysigt om han ville vara med oss och leka lite.

Det blev inget städa sovrum igår. Istället blev vi besökta av "Norrland" och sen Göran och Palle.
Dom kom på kaffe och lite skitsnack. Men tiden rusar förbi när man har trevligt och snart var det för sent att städa alls eftersom Leah ska läggas mellan 19 och 19.30 på kvällen.
Men idag blir det ett ryck i alla fall. Efter lekstunden.... eller ska vi ta den som en välförtjänt paus mitt på dagen istället??
Idag blir det dessutom till att skaffa tvätt tid och sortera tvätt. Det finns så mycket tvätt, så mycket att jag faktiskt inte  visste att det var möjligt ens. Men det lär inte bli något större problem, för vi är rutinerade och skickliga på det här med tvätt och städning.
Johan har blivit mycket duktigare på att ta eget initsiativ vad gäller städning och disk. Och jag måste säga att det är skönt att veta att lägenheten är i "trygga händer" nu när jag är sjukskriven.

Ta hand om er nu.
Kramar Saga.

Forftarande ingen sömn....

God morgon.
Eller för min del trött morgon, utmattande morgon eller rent av fördjävliga morgon.
Ingen ordentlig sömn i natt heller. sov kanske två tre timmar sammanlagt igen och nu har jag varit uppe med Leah sen klockan kvart i 7. Barnprogram på tv och en supertrött mamma är tydligen inte vad Leah förväntar sig av denna lördagsmorgon. Jag är så trött att jag hela tiden ligger mellan skratt och gråt. Hälften av tiden vill jag bara gråta, den andra hälften av tiden vill jag skratta eftersom det är tragiskt att man faktiskt kan vara såhär trött.
Johan sover i godan ro som varje annan mrgon och kommer väl inte kliva upp på mången timme skulle jag chansa på.

Idag ska jag se till att få tag i en tvätt tid så att vi blir av med lite tvätt innan bebisen kommer.
Sovrummet behöver städas ordentligt, men resten av lägenheten är ganska fin nu. Johan var duktig och städade upp en del igår. Så nu är det bara toaletten, sovrummet och all tvätt kvar sen är det tipp topp här hemma.

Igår var Göran och Palle här oh drack kaffe.
Det var trevligt med lite besök och alla blev på lite bättre humör av att sitta och prata. Leah är helt överförtjust i Göran och tycker att han är extremt rolig att dra runt och visa sina leksaker för. Palle är dock inte lika intressant :P
Prinsessan var jätte duktig igår. Hon åt jätte bra ( iaf på kvällen) och la sig i sin säng och somnade på några minuter. Inget gnäll och ingenting redan klockan 19.  Idag blir det till att hon får det där badet som hon skulle ha tagit igår. Viktigt viktigt! =)
Bad och mys. Kanske kan vi till och med gå ut på gården utanför tillsammans och leka lite. Igår var hon ju ute och promenerade med pappa ( johan).

jaja. skriver en rad när tiden tillåter.
Kramar Saga

morgon igen....

Morgon igen.
Varit uppe en timme och 20 minuter ungefär och är lika trött idag som någonsin.
Det känns som om jag ska bryta ihop och jag vill bara sätta mig och gråta hysteriskt i ett hörn.
Jag hoppades att det skulle vara lättare att få upp Johan idag så att jag kunde så sova lite för en gångs skull.
Men icke... Ingen sovmorgon idag heller. Det värsta med det hela är att jag VET att han hör mig när jag börjar be honom snällt men att han väljer att ignorera mig för att han är trött. Men vem är inte trött?!?  Får inte jag sova imorrn så vet jag inte vad jag tar mig till. Det känns som om jag aldrig sover. Det känns som om jag har världens längsta dygn.
Natten varar bara ett par få timmar och den vakna tiden varar för evigt.
Leah är lite grinig och här sitter jag med henne i knät och känner det som om ögonen ska brinna upp varje gång jag blinkar.

Duscha!!
Jag vill Duscha... jag vill så desperat gärna ställa mig under rinnande hett vatten och bara låta det skölja över mig.
Skölja bort det trötta och få känna mig lite piggare och lite frächare.
Fly verkligheten och tröttheten en stund och bara vara, stänga in mig i en bubbla där jag varken ser eller hör någonting annat än det rinnande vattnet.
Hoppas på att ljudet av vattnet även ska stänga ute mina egna tankar, och ge mig en stund av lugn.

Nu blir Leah snart galen om jag inte följer med henne till köket och ger henne frukost. Klockan är ju trots allt kvart över 8 nu. Nej nu blir det till att laga gröt till bustrollet och sen får vi se vad resten av morgonen för med sig.

Kramar Saga

Så frustrerande...

IGEN!!!!!
Nästan ingen sömn i natt igen. Ont i magen och illamående, halsbränna och ont i ryggen.
Varför kan det inte komma en morgon så jag sätter mig här och skrover någonting com är roligt att läsa?
I morse var det upp klockan halv sju eftersom Leah var klarvaken och absolut ville kliva upp och ta frukost.
Med så mycket tid innan hon skulle iväg till dagis så var det bara till att leka och busa en liten stund. Hoppa runt till musiken på tv och hämta leksaker som jag kommer få plocka bort från golvet nu när hon inte är hemma längre.
Johan har så sjukt svårt att kliva upp på morgonen. Man kan be honom snällt säkert 100 gånger och ingenting händer. tillslut tar tålamodet slut och man blir arg. Man ber och tjatar tills man nästan känner sig lite galen.
Idag var det extra svårt att få upp honom och Leah blir nog sen till dagis.
Skulle jag kunna så skulle jag låta johan sova ut på morgonen och gå själv. Jag känner mig ändå instängd och deprimerad i lägenheten. Men det är svårt att göra det eftersom jag inte kan gå längre sträckor. Om han somnade tidigare på kvällen istället för klockan 2-3 på natten så skulle han nog ha lättare att stiga upp.. Eller om han började kliva upp tidigare så skulle han komma isäng tidigare och det skulle bli mycket lättare att komma igång på morgonen.

Idag ska jag träffa Becca.... och samtidigt har jag 100 saker till jag skulle behöva göra.
Ska ringa pappa sen och se om han kanske kan köra mig till försäkringskassan så att jag kan lämna in lite papper och se till så att Johan får ut pengar eftersom jag är sjukskriven.

Igår kom lilla Odin kristoffer ( eller hur han nu kommer stava).
Jag vet absolut ingenting om hur det gick eller hur mycket han väger, hur lång han är eller om han är blond eller mörk.
Men jag väntar spännnt på att någon ska ringa och informera mig. Det jag vet är att det gick ganska fort.. eller ja okej väldigt fort och att dom bara var på bb en kort stund.

Ha det gott!
Kramar Saga.


Kusin =)

Blev just ringd av både mormor och mamma på nästan samma gång...
Jag har fått en liten kusin idag =)
skriver mer om det när jag har mer information =D

kramar Saga

Ingen större mängd sömn =(


Jag vet inte hur länge till jag orkar gå och må så här.
Kan inte sova pga foglossningen, alla kissningar och nu kallsvettningar och totalt illamående.
Jag är trött så det känns in i märgen och vardagen börjar kännas mer och mer grå. Skönt att jag har en så underbar dotter som lyser upp tillvaron med sitt Leende.
snart är det dags att slänga upp johan så han kan kila iväg med bustrollet til dagis, så hon får träffa sina små vänner och busa hela dagen.

Pannkakor är en superhitt hos Leah och hon kan äta lika tills det inte får pöats mer i magen och börjar välla ut genom öronen. Två hela pannkakor. Det är ju ungefär vad jag orkar pilla i mig.
Haha... nej nu får det vara bra med skrivandet för tillfället.

Kramar Saga

Ont...

Försökte mig på den berömda kuren för att åter få ork, även kallad sömn nu på dagen.
Men resultatet var inte så lyckat. Jag vaknade av att jag försökte vända mig i sömnen och bara skrek rätt ut av smärta.
Johan fick komma in och hjälpa mig upp ur sängen för att jag skulle kunna ta mig till toaletten (var så akut kissnödig, annars hade jag legat kvar för evigt känns det som).
När jag var klar så han jag inte mer än gå till vardagsrummet innan jag bröt ihop totalt av den överväldigande smärtan foglossning kan bjuda på och föll ner på alla fyra gråtandes.
Just nu känner jag mig trött ända in i själen, och önskar med hela mitt väsen att foglossningen ska gemed sig nu.
Jag orkar inte fler sömnlösa nätter, mer gråt och den oerhörda smärtan som tillkommer.
Ingenting hjälper och jag känner hur jag sakta blir GALEN!
Jag måste få sova i alla fall en hel natt utan att det är något som för mig, annars kommer jag aldrig orka.
Jaja... Att klaga gör inte så att smärtan försvinner ( även om jag önskar att det vore så) så det är lika bra att ge upp den tanken..

Kramar Saga.

...

Jag förstår inte... varför gör det så ont?
Jag kan inte sova längre, försöker jag vända mig, om så i sömnen så är jag nästan garanterad att börja gråta.
I natt var Johan tvungen att hjälpa mig för att jag ens skulle kunna gå och kissa!
Det gör så ont att röra sig nu, Jävla foglossning!!!!
Johan är och lämnar Leah på dagis, hoppas hon får en fin dag med mycket lek och skoj. För när hon kommer hem i eftermiddag så kommer mamma inte orka leka mycket alls.
Johan var och slipade sängen igår.... och när han höll på och slet så kom han och pappa fram till att det är bra mycket mer jobb än vad dom hade räknat med. Rena skiten med andra ord. Fan också! Jag som har väntat på att det ska bli gjort så vi kan måla den och låta Leah börja sova i den. Men nu ser det ut som om vi måste renovera skiten också.
Jag har massor med papper jag skulle behöva lämna in idag, men jag kan inte gå så långt så jag vet inte riktigt hur det ska gå till... utan bli kommer man inte låmgt inte =S.

Igår var sista dagen för johans chef att höra av sig till johans advokat.
Undrar hur det har gått.. om han har svarat eller inte?
Kanske, kanske inte.... det mäsrker vi. Undrar vad som händer om han har struntat i att svara? Och vad händer om han faktiskt HAR svarat??
Nej fan, nu vill jag inte tänka så mycket på det här. Vi får se hur det artar sig.

hör av mig.
Kramar Saga.

Få iordning rummet?!?

Igår var Johans mamma och pappa här och hälsade på. Eftersom dom inte kunde komma när jag fyllde år så bjöd dom på restaurang som födelsedagspressent. Det var trevlig och till och med Leah skötte sig exemplariskt =)
Först var det upp klockan sju med Leah, äta frukost, byta blöja, busa lite och kramas... sen var det till att städa som en galning. Vill ha rent och fint här hemma, speciellt när det kommer folk på besök. Så kom johans mamma och pappa iaf.
Vi busade en massa med Leah och jag gjorde en massa saker jag inte borde ha gjort.
Johan tjatade om vama mackor med champinjonstuvning tills jag slutligen gav upp och fixade lunch åt alla.
Att på kvällen sen sitta och bara vara still i flera timmar vid ett bor gjorde inte saker bättre.
Natten blev fruktansvärd och idag änns det som om jag ska gå sönder för att jag har så ont i kroppen.
Men jag hoppas att det ska gå över snart.

Johan är hemma hos min mamma och pappa och slipar Leahs säng. Blir det gjort nu så kan vi måla den och sen ställa in den i Leahs rum.
Det känns som om det blir mer och mer gjort här hemma nu.
Får vi bara iordning i Leahs rum, lite färg på ena väggen i vardagsrummet, en ny tv-bänk och nya hyllplan till vardagsrummet så är det ju nästan helt klart här hemma.
Då är det bara städa iordning vårat sovrum igen som är kvar och s åhar vi en lägenhet som man faktiskt kan trivas i.
Att veta att man är så nära och änså så långt ifrån känns både bra och dåligt.. skönt att veta att det inte är så mycket kvar, jobbigt att veta att vi inte har råd att fixa det just nu.

Idag är det sista dagen Johans chef har på sig att höra av sig till johans advokat.
Får se hur allt artar sig nu, om det blir bra eller hur det blir.

skriver en rad senare eller någon annan dag.

Kramar Saga.

Alla hjärtans dag...

Igår blev detstäda för nästan hela slanten.
Johan var jätte duktig och städade ur heela gästrummet som nu mera är Leahs rum.
In med alla leksaker och så var det NÄSTAN klart. Nu är det bara hennes säng och bäddsoffan som ska in där.
Idag blir det till att städa upp lite i resten av lägenheten och så får vi hålla tummarna för att Johans mamma och pappa kommer och hälsar på. Det är alla hjärtans dag och igår hade jag och johan varit tillsammans tre år på dagen.
Det är mysigt med alla hjärtans dag... eller det brukar i alla fall vara det. Hoppas att det blir likadant i år.
Johan sover fortfarande så sött och Leah springer runt och är farsinerad över att ha ett eget rum... det tog hela dagen att få oiordning där inne och två minuter så  hade hon dragit runt alla leksaker och stökat till. Men det är ju trots allt hennes rum nu och så länge leksakerna stannar i rummet så gör det inte så mycket om hon stökar lite, det är ju bara att plocka ihop i slutet av kvällen sen.
Rummet är stort och rymmligt ( och nu fullt med leksaker över hela golvet) och det kommer bli jätte bra när vi får in resten av grejjerna som ska dit. Kanske hinner vi klart innan nästa bebis kommer i alla fall.

Halsbrännan håller fortfarande i sig, men inte med samma intensitet som dom tidigare dagarna.
Banan, en sked glass och så en samarin på det så känner man nästan inte av det.
Så lite sova blev det tillslut.
Det var bara "några" gånger jag var tvungen att kliva upp för att försöka få ordning på det hela (och för att kissa).
Men om man jämför med hur det har varit nu så var det inte alls så farligt. Snart dags att seom man kanske kan slänga ihop någonting att äta för jag känner mig hungrig som ett djur! Leah har redan ätit och kommer inte behöva något förrens vid 9 tiden så det är dags för fruktstund.

Skriver kanske och berättar någonting mer senare.
puss och ha det så bra så länge.
//Saga

Halsbränna.

Jag blir GALEN!!!
jag blir inte av med den här förbannade halsbrännan. Den ensvisas med att hänga kvar hur mycket jag än försöker göra mig av med den. Tabletter mot halsbränna, Samarin, vatten, kakor med bikarbonat i.... Ingenting hjälper!
jag kan inte sova och blir slutkörd. På dagarna vill jag bara skrika av frustration..... vad fan ska man göra för att bli av med skiten?? En dag till och jag kommer go crazy!!!!!!!
Efter ett tag blir man ju illamående...vilket jag visserligen blir av tabletterna också. Men vafan, något måste ju hjälpa.

Idag var det upp och hoppa klockan 7, för då var Leah klarvaken. Så nu har vi ätit frukost ( eller ja hon har), bytt blöja, snytit oss och lekt lite.
Men nu behöver mamma en paus där hon tar dte lugnt ett tag och listar ut vad hon ska göra för att bli av med halsbrännan.
Idag ska vi städa klart Leahs rum så att det kan bli iordningfixat där nån gång.
Men efter Leahs vilda lekar så måste vi nog städa upp lite i resten av lägenheten också. Busunge!
Snart är det nog dags att byta blöja igen... för nu luktar det inte mumma här :P det kan ju vara riktigt illaluktande fisar hon springer runt och släpper också..... Haha!
Önske tänkande från min sida. Igår var det föräldramöte på dagis, och eftersom jag inte kunde gå så var det johan som fick göra det. Vi fick information om hur året är upplagt och ett sånghäfte med sångerna dom sjunger på dagis... På tisdag ska det köpas fotto =) Dom tog nämligen "klassfoto" igår på dagis och johan sa att det var en jätte söt blid på klassen. Det är sånt  som blir roligt att ha även när man blir äldre.. ja inte jag utan Leah då.

Idag har jag och Johan varit tillsammans i tre år.
Tre år.... det känns som längre, men samtidigt så är det svårt att tro att vi står här idag.. tre år och nästan två barn senare.
Vi får hoppas på att det blir en bra dag idag och att vi kan komma iordning under dagen så att vi kan mysa lite ikväll.

hör av mig senare för att informera om hur dagen blev.... ( om jag orkar)
Kramar Saga.info...

vill bara informera om att det sista inlägget egentligen ska ligga före det föregående.
det har bara blivit någon konstig fördröjning..

Kramar Saga

Utkast: Jag vill ...

Jag vill bara försvinna...
Lägga mig till ro någonstans och bli bortglömd av världen.
Ligga där och slicka såren du envsas med att orsaka hela tiden, låta tiden gå och såren bli till ärr.
Jag behöver dig! Som jag är beroende av syre för att kunna leva är jag beroende av dig för att kunna finnas till.
Tårar rinner ner för mina kinder och jag är nästan glad att du inte kan se dem.
Jag känner mig svag och utmattad, tömd på all glädje. Hjärtat brister i tusen bitar och jag orkar inte ens bry mig och att försöka samla ihop dem längre. Jag vill bara bort.. bort en stund för att läka.
Läka så att jag kan orka vidare i det här igen.. läka så att jag orkar fortsätta älska dig trots att du krossar mitt hjärta varje gång du ser sådär på mig....
För jag ser vad du tänker....


// Saga

Baka =)

Igår var Jenni och hälsadet på.
Vi bakade tillsammans med Leah när hon kommit hem från dagis.
Eller jaaa... det var väl till större del Jenni och Leah som bakade. Leahs första "storbak" och det var smet över hela köket och över hela henne. Hon tyckte det var otroligt roligt att få hälla i socker och mjöl och kakao i bunken, vispa lite och se vad som skulle hända. Lägenheten fylldes med hennes bubblande skratt och det var inte helt fel att få busa lite med Nenne medans kladdkakan gräddades i ugnen. När kvällen kom så var det inte svårt att få henne att lägga sig för natten.
Lite frågor och en hel drös med pussar så sov hon.

Tidigare på dagen var jag och johan och tittade på Nennes nya lägenhet. Den var fin och ljus, och det känns som om hon trivs bra där.  Det är trevligt att någon man kännt sen man var liten flyttat in i samma område som man själv bor i.
Då kanske man börjar träffa mer människor igen. (om man vill och orkar, det får vi se.)

Nu är det till att städa lägenheten för att få iordning det föredetta gästrummet som nu blir Leahs rum.. då kommer vi slippa alla leksaker i vardagsrummet och hon kommer äntligen få sin  lilla säng.
Den kommer hon visserligen bara sova i på dagarna till en början men inom en inte allt för avlägsen framtid så hoppas jag att hon ska kunna börja sova i sitt eget rum. Nu sover hon ju i spjälsängen i vårat sovrum, och det är väl visserligen mysigt.... Men jag tror att det kommer kännas stort för henne att få något som är hennes eget. Att få känna sig som den stora flicka hon tycker att hon är. Potträningen är igång och Hon är grymt duktig på att säga till när hon behöver kissa och bajsa. Det är ju inte varje gång som hon ber om att få gå på toaletten som det kommer någonting, men det händer och det är stora framsteg på kort tid. Hon är så orförskämt söt när hon går på toa... toastolen är på tok för stor och hon måste absolut göra som pappa gör, LÄSA när man sitter där och väntar på att det ska hända något!

Många pussar och kramar Saga.


....

Sätter mig under en nästan brännande het dushstråle och försöker skölja bort alla mina ynkliga patetiska tankar.
Vill gråta men ångesten tar över och ingenting händer.
Pulsen dånar i öronen och jag önskar att jag kunde försvinna!
Bort en stund, bort från allt det jobbiga, bort från allt det som rör sig i huvudet på mig.
Hur kommer allting bli? Hur kommer mitt liv se ut när det här är över... snälla stanna där inne ett tag till.
Stanna och låt livet här utanför lugna ner sig så att världen blir en vackrare plats att födas till.
Låt mig hinna känna lite lugn innan du kommer och bli som ni förtjänar.

Dusch draperiet faller ner i huvudet på mig och dörren öppnas.
"det var bara draperiet som ramlade ner?? Inte du??" säger en orolig rös och jag bara stirrar dumt på honom....

Tankarna glider sakta längre bort och det känns för ett ögonblick bättre... han räddar mig från allt det jobbiga, i alla fall för ett ögonblick.

//saga


Måndagskvällen.

Nu har hela dagen gått och kroppen känns som om den ska gå i tusen bitar efter allt.
Sitta i telefonen med viktiga människor som kan göra skillnad i ens liv, städa lite, leka med barn tills man nästan faller ihop och laga mat..... äta och städa lite till. Min kropp kommer inte klara så mycket mer av det här.
Men nu är det kväll och snart dags att lägga Leah för natten, hon ska bara få bada lite med johan först.. Hur ska man kunna säga nej när hon tittar på en med sina underbara blåa ögon och försiktigt frågar  "Leah baba?? Baba pappa??"
Klart att undret måste få bada lite =)
Och nog behövdes det dessutom. När Kakan sover sen så blir det till att tända ljus och bara sitta i soffan tillsammans och vila efter en tuff dag... Jag är så trött att jag skulle kunna somna här och nu, ,men det är nog bättre om jag låter bli det.
Badandet börjar gå mot sitt slut och det börjar bli dags för mamma att komma och hämta upp Leah ur badkaret snart.
Men först ska jag ta och fixa en sak.

skriver kanske senare ... om jag inte somnat sött i ett försök att lägga bustrollet.

Kramar Saga


Ångest!

Man kämpar förtvivlat med att hålla sig vid ytan och ändå känns det hela tiden som om  någon tar tag i axlarna på en och försöker trycka ner en till botten med våld.
Man gör allt i sin makt och ändå verkar ingenting hjälpa. Man sparkar med benen, vevar med armarna och skriker på hjälp av allt vad lungorna bär. Ingenting händer. Ingen kommer till ens räddning och man inser snart att man är ensam.
Då och då kommer det förbi en båt och man återfår hoppet om att kanske.. kanske blir vi räddade denna gång. Men när båten kommer närmare kastar den bara i ytterligare en armpuff och åker vidare...
Magen känns som ett tomt hål som gapar efter förtröstan och huvudet känns tungt av miljoner tankar  som virrvlar förbi i ljusets hastighet. Jag är så trött.
Man greppar panikslaget efter bråtet som flyter omkring i vattnet runt en, efter det som är kvar av båten man en gång hade.
Efter det underbara man engång kallade för sitt.

Sakta ger man upp och låter kroppen sjukna mot botten... tanken på att få vila, om så bara en sista gång känns nu så lockande, så logisk att man börjar släppa taget.
Nästan vid botten ser man plötsligt ett ljus, ljuset från en lampa.... någon har äntligen kommit för att rädda en.
Men finns det fortfarande tid eller är allt redan över??

//Saga


Dålig början på dag.

Idag kan bli en jobbig dag känner jag.
Johan är hos advokaten och jag har tid hos barnmorskan. Inget busskort eftersom det har johan i sin jacka.
Så det blir till att Gå till bmm. KOmmer ta evigheter! Men som tur är så har man lite pålitligt folk omkring sig. Becca kommer och hjälper mig med barnavgnen så att jag kan ta mig dit. Utan hennes hjälp idag så skulle jag aldrig klara det. Barnvagn och kryckor är ingen höjdare.
Hoppas att allt går bra för johan hos advokaten och att det blir någon rätsida på all denna kalabalik nu.
Att vi får dom pengar vi ska ha av hans chef och att vi kan betala alla räkningar vi har halkat efter med eftersom han inte betalat ut johans lön som han ska.
Hoppas att dagen får ett bra slut med andra ord. Jag skriver lite mer när jag kommer hem från barnmorskan, då kanske livet känns lite lättare.

ha det så bra så länge..
puss Saga

På bättringsvägen.

Tack och lov!
Slutade kräkas igår vid 17.48... fick sova nästan hela natten och nu känner jag mig piggare och mycket mindre illamående.
Två och ett halvt dygn utan mat kan inte vara nyttigt.
Idag ska jag försöka äta någonting. ingenting stort men någonting i alla fall.
Leah var hemma hos mamma och pappa igår, en stund hos min mormor och morfar och såtillbaka till mina föräldrar.
Det var både skönt och lite jobbigt att inte ha henne här.
Skönt för att man inte orkat ta hand om henne så mycket mellan alla kräkningar men jobbigt eftersom man känner sig som en usel mamma som inte kan ta hand om sitt eget barn.
Men Idag kommer hon hem, och idag mår jag bättre. Så förhoppningsvis så kommer det här bli en betydligt bättre dag än igår och i fredags.
Jag saknar hennes busande och hennes underbara bubblande skratt. Det kommer bli som ljuv musik att höra =)
Idag ska Johan hjälpa grannen sätta upp en dimmer i deras vardagsrum. Sen ska han vara duktig och städa ( hoppas vi).
Det kan behövas efter två dygn med att vara sjuk och stöka ner utan att städa efter sig!

Jag ÄLSKAR min famlij =)

Skriver kanske senare om lusten och orken faller på!
Kramar Saga

MAGSJUKA!!!

Jaha då var man sjuk som en hund.
Har spenderat dom senaste dagarna med att kräkas som ett djur ca en gång i halvtimmen.
Hoppas attd et går över snart så man kan börja vara som folk igen =(
Leah är frisk igen men jag och johan mår som om vi ska avlida. Jag hatar att kräkas, men som tur är så är det ju bara vätska som kommer upp eftersom man inte får i sig något annat.

Skriver nrä jag orkar igen...
puss

Magsjuka =(

Natten har varit fruktansvärd!!
Igår kräktes Leah som en fontän, och hela natten gick åt till att se efter henne så att hon inte skulle kräkas igen.
Nu såhär på morgonen efter så känner jag att jag själv kanske inte mår så jätte bra.
Bortser man från att jag har ont överallt och att jag fått sova ömsom på en soffa ömsom på en madrass på golvet  så är det sömnbristen som är jobbigast.
Den förbannade tröttheten som dröjer sig kvar oavsett vad man gör. Johan sover gott och har gjort det större delen av natten och hela morgonen. När är det min tur att sova??
Leah är uppe tidigt som vanligt, trots feber och gårdagens fontänatacker. Varför kan hon inte känna sig lika utslagen som jag gör?! Visst är det bra att hon är någorlunda pigg och verkar må bra trots omständigheterna... men samtidigt såkan jag inte låta bli att önska att det var johan som var uppe nu och jag som låg och sov i godan ro.
Jag mår illa!
Jag skulle nästan kunna slå vad om att jag också kommer bli sjuk.... jag mår som om jag inte skulle ha tvingats dricka kloakvatten och äta någontind som får en att vilja kräkas omgående men som sätter sig som ett lock mellan magsäcken och halsen. Jag måste leta reda på dagis nummer..... vi måste ju ringa och sjukanmäla Leah.
Och förvarna alla andra om att det nu är magsjuka som sprider sig. Jävla Sjukdomar och helveteskap.
Nu måste jag rusa.... hör av mig med uppdateringar senare!

Kramar Saga

Sjukskriven.

Från den 29 januari till den 16 mars är jag sjukskriven pga foglossning.
Hade ingen aning om att det kunde göra så ont!
Som tur är så är det ju inte så lång tid kvar i alla fall. Max 5 veckor och sen så kommer det en till liten bebis.
Leah brukar komma antingen springande eller smygande fra mitt mig och lägga armarna om magen så gott hon kan, klappa lite försiktigt på den och ge den en puss innan hon springer iväg och busar vidare. Jag undrar hur mycket hon egentligen förstår av det som händer?
När man frågar henne vart hennes lillasyster eller lillebror är pekar hon glatt på magen och svarar  "däää, dä".
Jag tycker att det är viktigt att prata med henne om att det kommer komma en till liten bebis och att det är hennes alldeles egna småsyskon.
Idag ska vi se till att det bli städat här hemma... nu när jag har så förbannat ont så har det blivit en aning stökigare än vad det brukar vara.. men det beror på att det inte är jag som sköter städningen längre.. det gör johan och vi har olika syn på vad som är städat och inte. Men det kommer bli bra det här. Han är ju hemma för att hjälpa mig med Leah och hemmet nu när jag är sjukskriven. Man känner sig som världens sämsta mamma när man inte ens kan ta sitt eget barn till dagis för att man har ont och går på kryckor.  Hur tar man sig 20 minuter bort med både barnvagn och kryckor?? Omöjligt!
Jag sover dåligt på nätterna, har ont och gråter när jag vänder mig om... kan inte göra nästan någonting hemma och känner mig ganska värdelös på dagarna. men som tur är så har jag ju Johan... Han gör sitt bästa för att ta hand om mig. =)
Men nu ska jag hoppa iväg och krama på honom en liten stund.. sen ska jag kämpa på med disken.. då behöver jag iaf inte röra mig så mkt..

Puss Saga.