sötnosarna...

Okej så nu är jag tillbaka... Leah springer "skräckslaget" run och försöker undvika sin lillasyster som i sin tur försöker bjuda henne på yoghurt.
Söta som socker det är vad dom är!

Själv undrar jag lite över saker och ting.. som till exempet : Hur lång tid ska det ta innan man får mail om att få gå på visning? eller : Varför sitter jag och tittar runt på meningslösa sidor på internet? och: Vem fan har lagt in Miley Cyrus i playlisten på spotify?

Låten är visserligen inte dålig.. inte dålig alls om jag ska vara ärlig. Det är en jätte  fin text och den är lugn och bra.
Jag har just bestämt mig för att det inte spelar någon roll vem det är som har gjort låten så länge den är bra...
Även om det tar emot att behöva erkänna att jag faktiskt verkar tycka att till och med Miley Cyrus och Taylor Swift har bra låtar... låtar som jag faktisk kan tänka mig att lyssna på.

Ska se om jag hittar låten med Miley och slänga upp den här så alla andra också kan antingen njuta av den eller plågas av den..

Xx Saga

Bored out of my minde...

So bored!

Återvänder hit till min trogna vän datorn efter att ha hämtat barnen på dagis och fixat "mellis"... tar en liten minut for att tala om att jag har TRÅKIGT!

Tråkigt, tråkigt, tråkigt!

Barnen ska vila en stund och jag tråkstäda!

slår på musik innan jag blir galen..Xx Saga

Väntar på mail om visning...

Nu sitter jag här igen.. väntar på att få mail om visning av radhus i hummelsta. Harvägen.
Jag vet att jag sagt att jag inte vill flytta till hummelsta och att jag inte vill flytta barnen från dagis men nu har jag ändrat mig. Jag vill bo i radhus!

Men jag står fast vid att inte flytta barnen från dagis, om jag så ska ta barnen på bussen till stan varje morgon så får det vara så. För dagis det är något jag INTE tänker kompromissa om.

Pratade med Ehb och fick veta att vi ligger väldigt bra till på listan över folk som har tackat ja.. dels för att det bara är tre som tackat ja och dels för att vi redan hyr av ehb och har rätt att byta lägenhet . Inga tre månaders uppsägningstid  YAY!! Uppvärmningen ligger på ca 1200-1500 kronor i månaden...

Jaja iaf jag känner mig optimistisk och hoppfull så nu är det bara att hålla fingrarna korsade för att vi får det här radhuset!

SSCHHHHHHHH!!! Jag vill inte höra om nackdelarna! Jag vet redan men är så trött på att bo i stan...

Xx Saga

Hemsamariten Saga...Satt på bussen för en liten stund sen påväg hem efter att ha lämnat barnen på dagis när busschafören frågade om jag skulle av på samma hållplats som en äldre man. "ja det stämmer" svarade jag var på han frågade om jag kunde tänka mig att hjälpa den äldre herren att hitta rätt.
Självklart hjälper jag en ensam man som inte vet riktigt vart han ska.

Det visade sig att mannen skulle titta på en lägenhet i höghuset brevid, Äldreboendet Malins.
Eftersom mäklaren inte hade kommit ännu och det var ett tag kvar tills hon skulle dyka upp frågade jag om han ville att jag skulle stanna och göra honom sälskap tills hon kom. Satt där ett en bra stund och lyssnade på vad mannen hade att berätta och farsinerades över vilka spännande liv våra äldre egentligen har levt.

Efter en stund kom det ytterligare en herre som skulle titta på lägenheterna och jag erjöd mig att hälpa honom med att tända sin cigarett eftersom han hade lite svårt själv då det blåser en del och tändaren var trög...
Ytterligare en man kom och undrade om han kunde sätta sig på bänken brevid oss och jag la ut min tidning då bänken var blöt och vi alla ville sitta.

Det var då den första mannen tittade på mig och sa "du är då en riktig hemsamarit, en vardagshjälte som sprider glädje genom små handlingar av omtanke och vänlighet"..

Vad svarar man på det? "Tack" känns så tafat och att säga någonting annat känndes så, så ja dumt rent ut sagt.. Så jag log bara och fortsatte lyssna på männen som nu satt och samtalade dels med varandra och dels med mig.

Xx Saga

Music... again...

Som många kanske har lagt märke till vi det här laget så är jag beroende av musik... Jag föredrar rock men kan fastna för nästan vad som helst.
Idag tycker jag har varit en dag som bjudit på allt möjligt... Aldeles för en stund senda när jag slog mig ner i soffan var det ett framträdande med shakira hos Ellen degerenres på tv:n.
Jag vet inte.... jag tycker den är lite söt! So here it comes..


Satt som sagt var i soffan och tog det lite lugnt en stund nu när barnen sover middag och kom fram till att jag är ganska uttråkad. Så jag sprang iväg till köket och hämtade ett nagelack... Ljuslila?! Kan man ha det? Hahaha... i alla fall, nu är naglarna lila och får så förbli tills jag måste ta bort det för att färgen börjar släppa..

Xx Saga

Back again...

Jaha ja då var jag tillbaka här på bloggen igen... Var inte alls länge sen jag skrev senast.
tänkte jag skulle slänga upp låten som spelas på min spotify just nu i denna stund.
Enjoy the music!


Xx Saga

Sitter och funderar lite.Jag sitter här hemma och funderar lite över livet och vardagen, och om jag ska vara ärlig så känner jag mig väldigt lyckligt lottad.
Jag ser på min omgivning, dagens samhälle och alla par som skaffar barn och flyttar isär under de första småbarnsåren och tänker " Gav dom bara upp eller kämpade dem verkligen till slutet? ".
Omställningen från att vara "fri" till att ha ansvar för ett annat liv är stor och slutgiltig. Man säger upp rätten till att vara självisk och tänka på sig själv. Man är förälder nu och lever inte längre för sig själv utan för någon annan.

Det finns dagar som är jobbiga och dagar som är helt fantastiska, och det är när man har de där jobbiga, stressiga och nervpåfrestande dagarna som man behöver stöd från varandra. Nu låter jag som om jag och Johan aldrig har några konflikter eller jobbiga stunder men det är inte så det ligger till. Jag och Joh har gått igenom mer än jag delar med mig av.. Allt från arbetslöshet, till vattenskador till brist på komunikation, ensamhet, ångets, oro och stämmning av chef. Samtidigt som vi försökt få vardagen att gå ihop med två barn.

Det jag vill komma fram till är väl egentligen att relationer och kärlek är hårt jobb. Att älska någon är inte att bara vara förälskad utan att respektera och acceptera den andra individen och kompromissa, kompromissa kompromissa!
Att finnas där när saker ser mörka ut och att vara villig att lägga ner hårt, slitsamt jobb på att få relationen att fungera.

Vänner till mig säger att när förälskelsen lägger sig och man helt plötsligt befinner sig i en vardag tillsammans så är det bara att ge upp. Har man inte dom där stormande, galet kaotiska förälskelsekännslorna kvar så är relationen död och det är dags att begrava den.

Jag å andra sida tycker att det är när man kan dela en vardag och forfarande känna ömhet, värme och kärlek för den andre som man vet vad riktig kärlek är. Allting går i vågor, du kan inte varje dag känna dig överfull av kärlek till din partner....

Jag och Joh har varit tillsammans i mer än fyra år och fortfarande idag kan jag när jag ser på honom översvämmas av ömhetskänslor och tänka "damn, thats my man!".

Xx Saga

Twilight kväll...Ikväll beställer jag biljetterna till twilight kvällen i stockholm.
Alla tre filmerna på rad, biljetterna är dyra som satan men jag SKA gå den här gången.
Har fixat barnvakt och allt redan så nu är det bara att köpa biljetterna och vänta till den 29.
Jag vet att jag kanske låter konstig som vill gå på det där "eventet" men för det första : Joh har inte sett filmerna och för det andra : Tycker jag att det kanske kan bli en roligt och mysig grej som vi gör tillsammans jag och han.
I priset ingår popcorn, dricka och något lättare att förtära. Yay!

Nej vet ni, nu ska jag hoppa in i duschen innan jag ska sätta mig med skolböcker och pennan i högsta hugg.
Urk.... jag känner verkligen inte för att plugga det minsta, men damn måste man så måste man.

Xx Saga


Vart tog det fina vädret vägen?

Hade ju tänkt att jag skulle ta med mig barnen ut men nu ser det ut som om det fina vädret är som bortblåst.
Istället får jag sitta här hemma och plugga, plugga, plugga och sen städa.
Barnen är fortfarande trötta efter middagsluren, och jag försöker få dem att somna om.
Leah bara Gråter och skriker över ingenting så ärligt talat så tror jag att hon behöver ytterligare en dos vila.

Nej nu måste jag bege mig tillbaka till mina barn och mina förbaskade studier.
Xx Saga

Mornin'

God morgon världen.
Här sitter jag igen, och skriver en rad här i bloggen.
Barnen är söta som socker och Joh är som vanligt på jobbet. Gjorde ännu en gång frukost och grejer till Joh mitt i natten eftersom han gölmt göra det själv... drog ihop en playlist på spotify med skön missinassen musik och la mig tillrätta i sängen med sköna toner strömmandes ur högtalarna på låg volym. Fan vilken skön natt!

Jag känner mig sådär löjligt nyförälskad i Joh som man gjorde i början. Hjärtat svämmar över av lycka över att ha honom och barnen varje gång jag tänker på honom. Fortfarande efter mer än fyra år tillsammans kan jag inte tänka mig att leva med någon annan än just honom.

This is a good day!

Utanför skiner solen varm och skön, och jag funderar på om jag efter att jag plockat och donat här hemma ska packa ihop barnen och ta en filt och gå och sätta mig på gräsmattan i solen utanför lägenheten. Gå till lekparken och bara skratta tillsammans med barnen som gungar eller åker kana kanske?

Den här låten får mig alltid att le, och jag tycker den passar en dag som denna!
Visserligen är den flummig och otroligt oseriös men en eloge till Elov och Beny!Xx Saga

Missinassen...

Här sitter jag... Mitt i natten och kan som vanligt inte sova.
Jag sitter och grubblar över livet och en massa saker som har en irriterande tendens att vara del av det.
Dramatik... Dramatik är en av de saker jag för allt i världen inte kan förstå varför det ska finnas så mycket av.
Det är en såndär grej man egentligen aldrig riktigt kan komma undan, en såndär sak som man försöker smita ifrån men som alltid hittar en förr eller senare ( hoppas alltid på senare ).
Och samtidigt så tror jag att det är en såndär irrietarde, jobbig och underlig sak som vi alla behöver en liten dos av lite så och då för att hålla livet intressant och spännande.
Jag är så sjukt trött på all "drama" för tillfället, men samtidgt så vill jag ta en stund då jag tar mig tid att sätta mig här och hylla detta fenomen.
Länge leve vardagsdramatiken, det som får oss att hålla oss alerta och on edge!

Här kommer lite skön missinassen musik!
Xx Saga

Plockat...

Har plockat här hemma under dagen, men inte hjälper det sådär våldsamt myckt. Så fort jag får undan något är barnen där och drar fram något nytt. Det är som en oändlig och ond cirkel av plockande.
Sitter här och väntar på att Joh ska komma hem från jobbet och jag känner hur trött jag faktiskt är ( det är ingen vidare smart idé att komma isäng efter tre på natten ).

Idag blir det pastasallad till middag då det även går att äta kallt dagen efter. Joh behöver ha något som inte behöver värmas till lunch imorgon då dom inte har något sätt att värma maten på där han ska befinna sig.
Jag är inget jätte fan av pastasallad och jag vet att Joh INTE ser fram emot dagens middag och morgondagens lunch.
Men det är bättre än att äta något som egentligen ska vara varmt iskallt och osmakligt.

Barnen håller i vanlig ordning på att storma runt i lägenheten och göra hyss.
Gah, hur orkar dom hålla igång som dom gör? Vart kommer all energi ifrån?


( jätte gammal bild på barnen tillsammans)

Nej nu ger jag upp... -.-

Xx Saga

Frågan är....

Jag undrar jag, har barnen vattkoppor eller inte?
Dom har vattkoppor som härjar på dagis, och visst har barnen fått röda prickar över kroppen. Men vad är det som säger att det är vattkoppor? Hur vet man?


Sitter i vanlig ordning och lyssnar på musik och tänkte jag skulle dela med mig.
Idag är det Katy Perry som råkar vara på när jag är här inne och skriver en rad eller två.
Iaf här kommer den!Kommer tillbaka senare.
Enjoy your day as much as possible.

Xx Saga

Trött..

Jag förstår inte varför jag är så sjukt trött hela tiden.
Sover dåligt på nätterna och känner mig nere och sliten på dagarna.

Nej nu är det dags för mig att masa mig ner till affären och handla lite så att vi har något att äta imorgon.


Dagens Låt:

Xx Saga

Grillat och klart.

Vi hade jätte trevligt igår hemma hos Patrik och Jenny, maten var god och sällskapet lysande.
Det var helt enkelt en toppenkväll. Tack för en fin kväll vänner!!

Nog om det nu...
det har städats och diskats här hemma med hjälp av Joh.
Händerna är skrynkliga som på en gammal tant eller möjligen som 10 russin. Middagen är på g och sen är det sängdags för barnen mina.

Idag är en bra dag helt enkelt!

Jag har ju varit borta ett tag nu, så det har naturligtvis hunnit hända otaliga saker i mitt liv och i mitt huvud.
Men som jag sa tidigare så ser livet ljusare och roligare ut idag än vad det gjorde för bara några månader sen.

Jag vet inte riktigt vart jag ska börja så jag tror jag gör en liten lista på det som har hänt.

*Leah har blivit blöjfri.
*Haley går på dagis och springer runt som en liten tok.
*Haley Nova har lärt sig klättra upp i kanan på dagis.
*Leahs Bvc möte gick strålande när vi var på treårs kontrollen ( talundersökning). Leah pratar lika bra som någon i 4+ åldern gör.
*Johan vann och har nu skaffat sig ett nytt jobb här i enköpng ( har fortfarande inte sett till några pengar från föregående chefen).
*Jag fick avslag hos kirurgen pga ändrade regler.
*Jag har gått över på distans istället för platsförlagt.

Sen är det naturligtvis en mängd andra saker som också har hänt, men 1: jag orkar inte skriva ner allt och 2: ni orkar inte läsa allt.

Enjoy the music!Xx Saga

jaha...

ja det blev ingen karneval idag...
Kunde för allt i världen inte hitta en tillstymmelse till letråd som kunde tala om för mig vilken tid den skulle börja..
Känner mig jätte besviken och som en riktig svikare....
Jaja shit happends och det finns inte så mycket jag kan göra åt saken nu längre...

Håller på och diskar och tänkte jag skulle leta reda på en bra låt att lyssna på.
Det var då jag snubblade över den här!
Har inte hört den på ett tag och av någon anledning får den mig att tänka på Joh.
Jaja, kommer tillbaka senare med nytt inlägg.Xx Saga

Karneval...

Hjälp!

Idag ska det vara karneval här i stan och jag har lovar att Haley Nova ska vara med.
Problemet är bara att jag inte hittar informationen om när den börjar och vart vi ska vara vilken tid.
Letar som en galning igenom lägenheten efter  kläder att sätta på henne, då hon inte bara ska delta i karnevalen utan även vara utlädd till en mask... En mask?! hur klär man ut en 15 månaders till en mask?
Det måste ju finnas ett bra sätt att lösa allt det här på.
Är det någon av er som bor här i stan som vet när allt börjar och har några förslag på hur jag ska klä ut henne?

Just nu sä är planen att hon ska vara  klädd i brunt eller vitt eller brunlila.... fast egentligen önskar jag att jag hade hittat den här klänningen/dräkten tidigare! Den är ju bara FÖR söt!
Slänger in några bilder från dagens upptåg senare.

Xx Saga

Twilight eclipse...

Jag satt just och rensade upp bland böcker och dylikt när jag fick syn på twilight serien.
Omedelbart vandrade mina tankar vidare till sin egen lilla värld och just som jag skulle ställa böckerna på plats igen kom jag på att jag borde ta reda på när biljetterna till nästa film (eclipse) släpps!
Jag vet att filmen har premiär den 30 juni men NÄR kommer biljetterna? är det någon som vet det?
Xx Saga

Blev så sugen....

Blev så sugen på att slänga upp lite bilder innan jag beger mig vidare från datorn mot dammsugaren och moppen.
Så här kommer några egobilder på mig och Joh.... för mitt eget nöjes skull.....


Me and Joh!
Another pic of me and dear Joh.Admit it, hes freaking hot!

Xx Saga

Tillbaka efter ett lååångt uppehåll!

Okej så var man tillbaka i bloggvärlden... lite äldre men inte mycket klokare.
Livet går vidare och saker förändas, ibland till det bättre ibland till det sämre.
Jag kan glatt meddela att Johan nu mera arbetar på rosendals här i våran lilla stad och att han har fått fast anställning, samt att livet nu ser ljusare och gladare ut än på länge för våran del. Tyvärr verkar inte alla vara på väg mot bättre tider.... Det finns människor i min omgivning som snarare verkar vara påväg åt det andra hållet...
Nog sagt om det.

Musiken földar ut ur högtalarna nu när jag inte längre pratar i telefonen med Johanna.
Det är städning som står på schemat just nu och det ska faktiskt bli skönt att få det snyggt och städat här hemma idag igen. Barnen är på dagis och Johan på jobbet.

Ikväll ska min mormor ta hand om barnen medans jag och Johan åker hem till Palle och Jenny för att grilla lite och snacka skit. Ska bli roligt att se deras nya lägenhet och se hur allt rör sig frammåt för de nyblivna samborna.
Det var länge sen jag och Johan gjorde någonting tillsammans nu (om man bortser från bion vi var på förra månaden) och jag ser fram emot en trevlig kväll i trevligt sällskap.

Slänger i vanlig ordning upp låten som spelas här hemma i in lägenhet för tillfället. Enjoy!!


Xx Saga