Grattis!!

Vill bara passa på att gratta Patrik och Jenny till deras lilla bebis som kom igår kväll klockan 21.04!
Hoppas att allt gick bra och att ni alla mår perfekt!

Många kramar till er alla! '

Xx Saga

Yrsel med en bismak av illamående..Jaha, då var barnen på dagis och jag tillbaka hemma i soffan. Hade jag inte varit så yr i huvudet så hade jag satt igång att städa för länge sen, men jag verkar inte komma ifrån den här förbaskade skiten. Yrseln leder dessutom till att jag om jag ställer mig upp eller sitter en längre stund blir illamående. Jag stör mig på den totala avsaknaden av symtom utöver yrseln. Jag vet att det ät dumt att klaga, men jag skulle nog i ärlighetens namn kunna tänka mig att byta ut den mot morgon illamående och ömmande bröst.

Själva grejen att bli så illa tvungen att ligga i soffan eller på sängen i timtal istället för att få något vetting gjort stör mig något ofantligt. Hur kan allt vara så totalt tvärt emot hur det var att vänta tjejerna denna graviditet? Hur kan det ens vara möjligt att man inte har några som helst symtom (förutom yrseln då) och nästan ingen mage alls när man är nästan halvvägs in i graviditeten? (ja jag är medveten om att jag gnäller, men jag har verkligen inte en bra dag). 

Blodvärdena såg bra ut, blodtryck och puls var bra... så vad är det som orsakar detta? Någon som har någon aning och känner att den är villig att hjälpa mig? Blir snart GALEN!

 Skriver när jag kan och orkar igen...

Xx Saga


Inskrivning...

Idag blir det inskrivning vid 13.30. Får se vad som sägs där borta.
Allt känns lite bättre nu, mest pga Joh. Han överraskar mig helatiden och det får mig att känna mig lugnare och gladare. Den här gångngen ska jag försöka göra allt "rätt". Har ju aldrig fotat magen förut, ärligt talat så finns det nog bara två bilder på mig som gravid och båda är från julen innan Haley Nova föddes. Idag ska dom även ringa till uppsala för att ordna med en ultraljuds tid.

Ska snart slänga mig in i duschen och sen göra mig i ordning för att gå. Men först lite musik!

Xx Saga

Allt vände till det bättre och sen föll det snö i oktober...Samtal från folk som ber om ursäkt, andra som blir glada över nyheten. Idag känns livet lite lite lättare.
På måndag ska jag på inskrivning och om en eller två veckor blir det ultraljud för att se hur det egentligen står till i magen. Magen har inte växt något avsevärt ( man ser ju inte att jag är gravid typ) och jag har inga symtom, men jag vet att det ligger en liten en där inne och sparkat och möljer runt. Udrar om den ligger långt bak den här gången?

Vissa är fortfarande... som dom är.

Det har varit så mycket den här gången, så många saker att ta tag i så många beslut och så mycket ångest när de inte har gått att genomföra. Nu är det som det är och jag tänker inte göra något åt saken längre.
Nu är det dags att försöka ta det till sig och kanske med tiden riktigt glädjas åt nyheten.

Idag känns det i alla fall betydligt bättre än vad det gjort under hela tiden.

I alla fall... i morse vaknade jag av att Leah kom springandes in i sovrummet och tjoade om att hon ville att vi skulle gå ut och göra snögubbar idag. Snögubbar?? I oktober? men lilla gumman... tänkte jag tills jag tittade ut genom fönstret och upptäckte att det faktiskt var snö på marken utanför förnstret. SNÖ?! I oktober??
Jaha, ja det var oväntat.

Nej nu måste jag bege mig ut i verkligheten, även kallad min lägenhet i behov av städning.

Xx Saga

Katttttttttastroooooof...

Livet är en enda jävla röra... Inget blir som jag tänkt mig och inget kan ändra på saker.
Hjärtat ligger som en sten i botten på magen på mig och det känns inte som om jag kommer kunna hitta det igen på väldigt länge.
Allt snurrar och jag vill kräkas. Inte för att jag mår illa fysiskt , utan för att jag mår illa rent mentalt. Jag vill lägga mig under en sten och gömma mig tills allt blir bra igen.

Tårar så många tårar...

Nervös...

Känner mig galet nervös, kan inte tänka klart och vet inte hur jag ska lägga fram saker och ting. Saningen kan ju vara en bra start... men vad gör man när sanningen låter högst otrolig och skev? Fel helt enkelt.. Hur går man till väga för att övertyga någon om sanningen när oddsen för att det man säger är sant låter som om dom ligger på minus 230?

Herre gud, vad fan ska jag säga?

Just nu håller jag på att städa så att det är fint när min mamma och pappa kommer och hälsar på idag (om dom kommer, det beror på hur min stackars pappa mår idag egentligen). Det är väl egentligen inte så mycket att städa, man sparar ju så otroligt mycket tid när man har diskmaskin. Jag menar, då slipper man i alla fall stå och diska i timmar innan man kan göra något annat.

AHHHH......


Slänger upp låten jag just nu lyssnar på och fortsätter sen med den så kallade städningen.Xx Saga


Jag förtjänar en spark i baken...

Ja jag vet att jag förtjänar en spark i baken för att jag har varit så dålig på att uppdatera här på bloggen.
Jag är bara så sjukt trött och stressad hela tiden. Plugga, städa,plugga, ta hand om barnen, plugga och känna sig som en sten i skallen...
Malin och Isabelle åkte hem i söndags efter en 3 veckors vistelse i vårat lilla hem. Veckorna bjöd på mycket roligt och mysigt men samtidigt så skulle jag ljuga om jag inte även sa att det har varit kaos och förstörelse på hög nivå här hemma.

Har återförälskat mig i en oldie (eller jaaa... den är från 2008) och kan inte låta bli att tycka att den är lite  söt.
Självklart strömmar musiken ur högtalarna här hemma.. som alltid ( senaste veckorna var det visserligen inte så mycket ur min dator utan snarare Malins).(this is da song xD)


Barnen löper amok och gör hyss på hyss just nu, Haleys blöja.. som jag för övrigt böt för inte så länge sen är nu så tung att det börjar se ut som om den faktiskt skulle kunna nå till golvet om jag inte byter omgående. Leah springer runt naken iklädd enbart ett par lila stövlat av typen gummi.

jag antar att om jag inte springer och byter på Haley Nova omedelbart så kommer jag ha diverse blöjinnehåll på golvet innom en snar framtid. Jag får helt enkélt återkomma senare igen..

Till we speak again
Xx Saga

Gör om, gör rätt...

Livet är lite kaotiskt ibland och det finns väll egentligen inte så mycket man kan göra åt  saken.
Vissa saker vill man gå tillbaka och ändra, men det finns inga re-do's, inget gör om,gör rätt. ni vet sånna där småsaker som "jag skulle ha diskat igår så jag slapp idag" eller jag skulle ha ställt undan den där vasen innan barnen fick tag i den". Idag är en såndär dag när jag känner att jag vill gå tillbaka till igår och "göra om, göra rätt", jag önskar att jag hade tagit tag i att vika ihop tvätten igår... direkt efter att jag tagit upp den i hallen efter att ha tvättat den. Idag liggen den nämligen inte kvar i sina kassar längre.. nej den ligger över hela hallgolvet.

Jag vill dessutom krypa ner i sängen igen. Lägga mig och somna om... Trött, ja det är det minsta man kan säga om mig idag. Hostan jag har håller på att ta död på mig ( känns det som i min personliga lilla värld ) huvudet värker och kroppen känns seg som gelegodis ( vilket jag naturligtvis inte ens är särskillt förtjust i ).

Tänk att få krypa ner i sängen och bara sjunka in i en annan värld. Böcker ÄR magiska!
Jag läser om en gammal ( haha eller jaaa, kanske inte så särskillt gammal ) bokserie som jag mot alla odds faktiskt blev överdrivet förtjust i, twilight serien... Tycker egentligen att det är den andra boken som är den som är bäst, men har man börjat med serien så kan man ju inte låta bli att läsa hela skiten. Malin tycker nog att jag är lite underlig eftersom det här är 6e gången jag läser den. ( åhhh, ångesten och förtvivlan hon känner i andra boken är ju så lätt att identifiera sig med ).

Dom sensate dagarna har Malin plågat ( eller ja iaf tjatat sönder mig ) med den här låten....

Den är väl egentligen inte så tokig.. men faaaaan HUR MÅNGA GÅNGER KAN MAN HÖRA SAMMA LÅT PÅ EN TIMME?!  Svaret är 14,3gånger. Haha... anyway enoy!

Puss

Genus frågor!


Satt och bläddrade igenom lite bloggar och hamnade på någons blogg ( tydligen en ganska stor blogg eftersom den ligger framme på förstasidan) där hon "tog upp genusfrågor". Hon skriver om hur hon irriteras över att folk kallar hennes dotter för prinsessa och att hon inte vill att folk ska tro att hon vill att det ska framstå som att hennes dotter ska vara en prinsessa. Men är det verkligen det som är problemet när vi pratar om genus?
Jag personligen tycker inte det.

Om ni frågar mig så tycker inte jag att genus problemen" har något med färger, prinsar och prinsessor, leksaker eller allmänhetens syn på vad som är flickigt och pojkigt att göra. Flickor måste kunna få vara flickor och pojkar pojkar.
Problemet ligger i att vi behöver göra samhället mer jämställt med samma löner och samma förutsättningar.
Lär barnen att dom kan bli vad dom vill och välja själva.

Leah är jätte förtjust i färgerna rosa och lila och jag kan inte se något fel i det. Hon älskar att leka prinsessa och god riddare. Ibland är hon prinsessan och ibland är hon den gode riddaren, allt beroende på vad hon själv känner för. Jag som mamma vill inte pressa henne åt något håll... varken till att bli mer "flickig" eller mer "pojkaktig". Hon får helt enkelt välja själv vad hon gillar och inte. Vill hon ha en actionman så får hon det istället för en barbie, men väljer hon å andra sidan att hon tycker om barbie så är det det hon gillar! Lär barnen att dom kan vara flickiga och pojkiga på det sätt dom själva vill.

Jag tycker att många som tar upp det här med genusfrågor pratar om att tjejer inte får samma möjlighet att vara "tuffa" som pojkar, men pojkarna då? Ges dom samma möjlighet att vara mjuka? Vad händer när lillgrabben vill börja med konståkning? eller ridning? Skulle dessa mammor som är så måna om att deras flickor inte ska drillas i vad som är flickigt/kvinligt säga samma sak om det gällde deras söner? Om en tjej vill spela fotboll eller åka kross är det helt accepterat idag, vill däremot en pojke börja med balett ( eller hur det nu stavas) är det fruktranskvärt och pinsamt.. han kommer ju bli retad av dom andra pojkarna och det vill ju ingen utsätta sina barn för. Vadå utsätta sina barn för? Lär ni er son att det är okej att inte gilla samma saker som alla andra så kommer det antagligen visa sig att det finns fler pojkar där ute som vill samma sak.

Blir så irriterad när det är småsaker som folk stör sig på istället för att se helheten och dom riktigt stora viktiga sakerna.

Puss

EHB, hyresvärden från helvetet?!?

Har tänkt så länge att jag ska återvända till bloggens värld och skriva lite vettigheter, men ärligt talat så verkar inte livet vilja ge mig sinnesfrid nog att skriva. Allt är kaos och inget blir som det borde. just nu känns det som om delar av världen rämnar samman och det finns inget jag kan göra åt saken.

Här hemma ligger jag, förkyl och jävlig... trött och sliten efter all skit som är och har varitgt. Man säger att en olycka sällan kommer ensam utan föredrar att komma i tretal... Yeah right! Tretal?! Snarare 3x3 eller värre..
Först dog farfar, sen fick vi veta att pappa har fel på sköldkörteln, har genomgångenn borelia, propp i benet och gud vet vad. Han är allergisk mot medicinen (alla sorter) som ska göra honom bättre så att han kan opereras. Ligger inne på sjukhus och skriker av smärta.

Samtidigt här hemma så skulle vi koppla in den nya diskmaskinen som vi köpt... i alla fall tills vi upptäckte att det inte finns något golv under dom nedre kökskåpen. INGET GOLV! Nu kanske ni tror att jag syftar på att det inte finns någon plastmatta ( eller vad fan den där mattan som ska föreställa golv är gjord av ) men så är inte fallet... visserlien finns inte den heller men det är ett litet problem i jämförelse med att inte ha något golv alls... Ingen betong, bara ett gapande hål fyllt med lekarkulor. Skåpen håller på att rasa samman efter att vi monterat bort det skåp där vi skulle ( ska hoppas jag ) ställa in maskinhelvetet. Dom har inte satt fast skåpen ordentligt utan pallat upp hela skiten på en enda liten pinne.

Nu har jag väntat i dagar på att dom ska ta tag i skiten men ehb dom jävla idioterna struntar i att ta ansvar och sjkuter upp det in i det sista. Allvarligt talat funderar jag på att gå vidare med det här. Inte bara till högre instanser utan till tidningar och hela skiten... Är det såhär man behandlar småbarnsfamiljer där föräldrarna är unga? Är det såhär man behandlar någon över huvud taget?!

(Känner att det här kommer bli ett långt inlägg som ingen kommer orka läsa!)


Samtdigt så har det ju hänt lite roliga saker också... förra veckan fick vi för oss att vi skulle köpa "lite" godis och det slutade med att familjerna Åkesson och Åkesson/Mocklin kom ut ur gidisbutiken ( som hade 1000 olika sorter) med godis för närmare 400kronor. Huh?! How the hell did that happend?!


Igår var också en ganska händelserik dag.. Halkade runt på hallgolvet och hamnade nästan i splitt när jag försökte ta mig in i badrummet som även det var halt som en skridskobana i början på januari. Anledning? Haley Nova hade p något mirakulöst sätt fått tag i malins shampoo som hon glatt smetat in hall och badrum med (för att inte tala om sig själv). Och på kvällen begav vi oss till willys för att inhandla lite mat... som vanligt kan varken jag eller malin se till att hålla oss till att köpa saker som är någorlunda lätta att forsla hem. är vi står där i kassan och har betalat maten och onödigheterna kommer Malin på den brilljanta iden att stjäla en kundvagn. ( vilket hon naturligtvis säger så högt att halva sverige antagligen hörde henne). Sagt och gjort. Saga och Malin traskar ut med kassarna i kundvagnen och ser helt obekymmrade ut över det faktum att 90% av personerna i butiken troligen är mer än medvetna om att den kundvagnen kommer inte att hamna där utanför. När vi kommer ut ur butiken kommer polisen... sakta sakta kör de frammåt (letar dom efter något?)medans vi skrattar ( lite smått hysteriskt) och kilar vidare med kundvagn och allt.
Lämnade kundvagnen bland en massa andra kundvagnar (dock inte på willys) samtidigt som vi diskuterade att vi borde spraymåla en vagn metallicrosa och behålla den som våran egen personliga kundvagn.

Nej nu får det vara nog med allt detta struntskrivande... Ha det så bra så ses vi förhoppningsvis snart igen.Enjoy a little pice of music that i like...