Lördag

Lördag kväll...
Ingenting händer.. Ingenting behöver hända, det är perfekt som det är.
Solen har gått ner och lugnet har sakta börjat sänka sig i lägenheten. Leah är trött och kommer somna vilken sekund som helst. Middagen bli väldigt sen men det gör ingenting, jag har badat med mitt lilla troll och nu känns kvällen fulländad.
Johan ligger i soffan och tittar på tv:n utan att egentligen bry sig om vad det är som går och här sitter jag och njuter av tystnaden. Det var skönt att få ställa sig i duchen efter att ha badat " Kakan" och känna det varma vattnet omsluta kroppen, skölja över hår och ansikte. stänga ute vardagen en sekund och bara vara!
Snart är det dags att sätta sig vid middagsbordet och prata igenom vad som ska hända imorgon, ska vi ta en promenad om det är fint väder? Eller kanske Leka någon vild innomhus lek med Leah? Kanske tar vi det bara lugnt? ... men först måste jag laga maten.
vad ska jag laga då? Kött och potatsigratäng? Kyckling och Pommes? nej kyckling åt vi igår.
Kanske slänger jag bara ihop något vanligt som makaroner och korv eller potatismos och köttbullar och sparar kycklingen tills imorgon.  Vad det än blir så måste jag verkligen sätta fart med maten nu innan det är mitt i natten.

image2


Love Saga

Äntligen fredag!

Nu är det äntligen fredag!
Helgen ligger för fötterna och man har ett par dagar att ägna åt att ta det lugnt.
Stanna upp och känna att man har det bra j*vla bra i alla fall.
Dagarna går åt till lek och skoj, matning och blöjbyten, tupplurar och mer lek. Rutiner är bra och gör tillvaron stabil, men inte alltid när det gäller att hålla lågan vid liv.
Man få ta tillvara på de få tillfällen som erbjuds och göra någonting tillsammans. När vi lagt Leah kanske man kan passa på att tända några ljus och ta ett glas vitt, prata om allt det man vill göra. Drömma sig bort ett tag!
Fantisera om att packa ihop familjen och flytta någonsans vartm som Grekland eller Italien. Kanske kan vi drömma oss bort till en solsemester eller eller till att skaffa hus.
Eller så kanske vi bara sitter där tillsammans och njuter av tystnaden.... Varje tillfälle är vad man gör det till.


Love Saga

Blogga...

Idag är att blogga det mer offentliga allltenativet till att föra någon form av dagbok.
Vissa skriver om kläder andra om fester, för att få tiden att gå eller för att bli kända.
Alla har en roll att spela.

I varje bekantskapskrets så finns det en av varje. Festprissen, Bimbon, backpackern, den olyckligt kära, tuffingen osv.
Min roll är "den unga mamman".
Jag är 20 år och mamma... Min dotter fyller 1 om några få månader.
Ja jag är den där tråkiga som sällan eller aldrig följer med kompisarna ut på fest, till festivaler eller på konsert.
Inte för att jag inte skulle kunna, utan för att jag inte längre känner att jag vill.
Visst ibland avundas jag mina vänner som är modiga och har jobbat ihop och sparat till att luffa runt i asien, eller dem som fortfarande orkar festa stenhårt varje helg. Men i slutet av dagen när jag tittar på Leah så vet jag att jag aldrig skulle vilja göra annorlunda, jag har det bra som jag har det!

Lägenheten ser ut som ett bombnedslag nu när jag varit sjuk en vecka och inte orkat städa...
och jag hatar våran diskmaskin, ibland undrar jag om det är värt att ha den.. det blev ju mkt renare när jag och Johan diskade för hand. sjukt men sant!! (iaf mindre kalk haha)

återkommer senare, jag måste lägga Leah. Hon vägrar sova när det är johan som lägger henne ( iaf idag)

Nu är jag tillbaka...

Och snart ska jag gå igen... det finns så mkt man skulle kunna skriva men så lite som egentligen är av intresse för någon annan än mig. haha

Leah var så glad idag!
Det är mysigt att få bada med pappa och leka med badskummet tills vattnet nästan är kallt.
Badankan har hon slängt in under badkaret och nästan glömt att hon har, men den ska plockas fram igen och tvättas så att den är "fitt for fight" igen nästa gång! Och nästa gång tror jag att jag ska sätta mig i badkaret tillsammans med dem, stänka vatten och skratta tills jag nästan gråter för att det är så roligt med lite vatten. =)

Sköt om er och ta hand om varandra!
Love Saga

Välkommen till min nya blogg!