blandat...
Känner mig inte alls sugen på att skriv de här senaste dagarna... Har helt enkelt inte orkat skriva, jag har påbörjat en massa inlägg men sedan inte orkat avsluta dem och istället loggat ut.

Dopet gick bra och känndes jättemysigt. Vi valde att ha en väldigt kort akt och därför gick allt väldigt fort. Haley var otrolig. Hon bara log hela dopet. Barnen ( Leah och Isabelle) sprang runt i kyrkan och busade, folket fotade och allt till och med filmades så att min mormor ska kunna se det sen.
Fikat efter var trevligt och alla verkade ha trevligt. Det var några som saknades av dem som sagt att de skulle komma vilket gjorde mig aningen besviken, men som sagt var så var det både fint och mysigt.

Natten mellan lördag och söndag åkte jag in till akuten med jätte problem med ögat. Fick ingen riktig diagnos på det hela men en salva som ska kletas i 5 ggr per dag... Ögat är visserligen redan mycket bättre men salvan gör så att man ser supersuddigt i ungefär en timme efter. Att gå sminkad är helt enkelt inget alternativ, inte just nu i alla fall...

Efter dopet har Johan varit superduktig med städandet och idag fick jag till och med sova en stund längre. Superskönt att han är på ett så hjälpsamt humör i dagarna =)... Och egentligen är det väl inte bara idagarna, nej Johan har faktiskt blivit mycket bättre på många saker... Att kliva upp tidigt med barnen är egentligen inte en av de sakerna ( om man inte räknar idag).

Nu är vi inne på sista veckan på dagis innan lovet på x antal veckor. Blandade kännslor inför Leahs första "sommarlov" men är säker på att hon inte kommer bli allt för ledsen... Till hösten flyttar maskarna över till avdelningen brevid och blir till  harar istället. Där kan man verkligen tala om evolvera till något större...( skämt å sido)

Nej nu får jag helt enkelt ta och ge upp det här då det sticker i ögonen att försöka hålla koll på alla bostäver på skärmen.
Ska bara passa på att tacka alla underbara som kom på dopet och ge fingret åt dem som sa att de skulle komma men aldrig dök upp! Tack ni gjorde Haley Novas dag till något minnesvärt, roligt och vackert!

Nu ska jag ta och byta om och sen ta med Leah och hämta ut paket på macken och på maxi... puss så länge!

Galet stressigt!

Nu är det bara några timmar kvar till dopet och allt det som hör till. Stress stress!
Ahh, Johan har inte klivit upp ännu, vi har brottom brottom att hinna klart och faaan vad det är mkt att göra!

Skeriver om dopet och dopkaffet ikväll.

puss puss

Paus?!

Nu är det en paus som gäller... har varit igång hela dagen med bakande, fixande och donande.
Nu tar jag mig en välförtjänt vilostund på 20 minuter... Håller på och lagar lite mat så att vi får något i magen innan galenskaperna drar igång igen. Ska baka en smörgåståta och kladdkaksmuffins. HAR bakat två cheesecakes och en smörgåstårta stor nog åt 18 personer. Får se hur stor den andra blir... om det blir en lika stor eller om det kanske blir en som är lite mindre. Det får vi reda på när jag sätter igång igen.

Angåeden det där med mitt hår så kommer det nog sluta med att mitt hår blir rödaktigt istället för ljusbrunt.... Har en känsla av att den där ljusbruna färgen jag har här hemma har lite för mycket rött iför att bli sådär brunt.

Potatismos och korv it is today... Leah har tjata i säkert en timme om korv och mos!

aja måste stressa vidare..
puss puss!Ont.

Varför nu?
Imorgon är det dop och idag har jag ont i ögat och ser ut som om jag fått en redig omgång. (vilket jag naturligtvis inte har).
Håret har inte hunnit bli tonat ännu så det är fortfarande blondt och jag kommer ha så sjukt mycket att göra idag.
Fan... jag vill bara säga F A N. Näsan rinner och jag har tappat större delen av rösten.. Ska det vara såhär? Måste det komma nu? Precis innan dopet! På dopet vill man ju vara fin, inte se ut som en överkörd grävling som lämnats ute i solen alldeles för länge.
Jävlar om det inte blir bättre tills imorgon, då kommer jag gråta tror jag!
Sa just till Leah att man inte ska kasta bestick i sopporna och kom fram till att min röst inte riktigt bär idag. FU     CK!
Snart måste jag sätta igång med dagens brydderier och se till att allt är klart inför morgondagen, På något sätt hitta ett sätt att ta mig fram och tillbaka till prästgården för att fixa iordning inför fikat.  Blommor ska införskaffas och det ska dukas iordning så att vi slipper göra det imorgon.

Ikväll kommer Annica hit också... antar att hon tar tåget hit på kvällen.
Kommer vara stressigt som fasen och jag kommer känna mig som en idiot om jag inte blir av med svullnaden på ögat i alla fall så pass mycket att jag kan göra mig iordning imorgon! Annars får jag väl sätta en lapp för ögat eller något.
Låta bli att läsa dikten och isället bara se till att vara där.
För ställa in det tänker jag tamigfan inte göra!!! SÅ är det bara, det kommer inte på frågan alls!!!!!

Hör av mig senare igen... Kramar Saga!

Blond...

Nu är jag blondin.. men som tur är inte så länge! Ikväll sätter jag i ljusbrunt och så kommer det vara tipp topp sen =)
Kommer nog vara jätte bra inför dopet sen.
 jag är ju egentligen inte den blonda typen alls men ska lägga in en blid på hur det ser ut nu innan jag tonar det ljusbrunt...
det var en rolig dag set här :P


Kommentera mera!

Behöver verkligen hjälp!!
Kom igen nu skicka in lite kommentarer så att jag kan bestämma mig! Det är ju inte den lättaste sak att avgöra helt på egen hand. Blond eller brun det är frågan! Kom igen kom igen... in med lite åsikter nu så att jag slipper ha det som det är nu, för just nu suger det verkligen.

Kramar Saga!!

Blondin eller brunett?

So guys am i gonna go blond or back to being a brunette? Det är den stora frågan, just nu ligger jag väl på gränsen... Jag är inte riktigt blond men jag kan inte räkna mig själv som brunett längre. Så innan dagen drar igång på allvar så behöver jag hjälp att bestämma mig. Blondt eller Brunt?! För jag måste välja, det jag har nu duger inte på långa vägar!

När Leah vaknade i morse sa hon " Mamma fiiiin!" och det är ju tur att någon tycker det. Tycker att det är sjukt gulligt att hon faktiskt lagt märke till att mamma ( jag) gjort något med håret. Det trodde jag faktiskt inte. Jag ränkade inte med att hon skulle se det, barn har ju så mycket annat som snurrar i huvudet hela tiden. Alla roliga lekar och allt som finns att titta på och busa med i omgivningen.

Nej nu ska jag ta mig en riktig funderare så får vi se hur det slutar.
Loggar in om någon timme igen ( som mest) och då vill jag ha fått iaf en komentar som hjälper mig i mitt beslut!

Kramar!

Slingor...

Sitter just nu med ett ton illa luktande blekmedel i håret för att göra ljusare slingor i skiten. Som tur är så har jag en lillebror som är frisör! Får se hur resultatet blir =P
Skulle det krisa så är vi förberedda på att slänga i en mörkare färg senare. Imorgon kvar sen är det till att baka järnet inför det lilla dopet. Känns som att det kommer bli jätte bra i alla fall. Ett litet fint intimt dop med fin musik och fina vänner.
Känner mig lite stressad men det kommer nog bli fint i alla fall! Mycket att göra och så lite tid... Men nu äntligen så börjar jag se fram emot det. Att träffa prästen idag fick det att kännas lite lugnare. Allt kommer säkert flyta på och det kommer säkerligen bli en jätte fin stund delad med nära och kära.

Rasmus springer runt och oroar sig för att färgen ska bli jämn. Haha... shit the same om det inte blir perfekt, det går ju faktiskt att rädda! Johan stirrar lika oroligt på mitt hår han och jag kan inte låta bli att tycka att det ät jävligt roligt att två killar går in så mycket i mitt färgande. Hahahahahahaha!

Nej nu ska jag gå och se mig i spegeln och avgöra om jag börjar bi klar nu eller om jag ska oroa killarna ett tag till!
kommer kanske tillbaka hit ytterligare en gång innan jag går och lägger mitt nyfärgade huvud på kudden för att sussa sött genom natten!
Kramar Saga.

Mycket att stå i...

Idag blir det mycket att stå i...
Så mycket som ska hinnas med och så mycket som ska göras. fast en bra början skulle väl kanske vara att väcka Johan och Leah så att dom inte sover bort hela dagen. Väntar på att mamma ska ringa och tala om ifall och i sådanna fall när dom kan komma och hämta ut oss till "Landet" så att vi kommer ut för att hämta nyckel och träffa prästen.

Ska hoppa in i duschen och bli lite ren innan det bär iväg. Överraska Johan med en brunsch och sen hoppas jag att vi kan ge oss iväg till mamma och pappa.

skriver senare ikväll igen vänner...
Puss och Kram.

Planering pågår.

Planeringen fortgår och nu börjar mer och mer falla på plats inför dopet. Vi blir inte så många men istället så blir det ett litet intimt dop.  Musiken fixas det sista på imorgon, prästen ska träffas och nyckeln till prästgården ska hämtas på eftermiddagen. Banden är valda och kläderna utplanerade. Rasmus klippte Johan inför dopert idag och innan dopet ska han färga mitt hår lite ljusare. Ska köpa lite fina blommor till dopet och kanske en och annan liten dekroation.
Man får ta allt som det kommer, blir en del baka men det ska nog gå bra i alla fall... Måste även fråga vad det kostar att hyra dukar. Det är en del kvar att planera och en massa att sedan ta i tu med och faktiskt ordna inför den "stora" dagen.

Börjar känna pressen att få till det riktigt bra nu.. Leahs dop var ju fantastiskt och väldigt kort! Det känns lite roligt att få göra om det ännu en gång så att säga. Även om jag inte är troende så tycker jag att dopet som tradition är en fin tidpunkt att samla familj och vänner kring ett  Älskat och underbart litet barn.

Satt på blocket igår igen och tittade runt litegrann.. Hittade massor med fantastiska saker till barnen som jag funderar på att ringa på. Men vi får se hur det blir med den saken...

Johan är fantastisk och städar lägenheten... Själv sitter jag här och känner mig lite dålig eftersom jag inte lägger ner så mycket tid på att hjälpa honom idag. Borde verkligen städa jag också.
Finns så mycket att ta itu med och som verkligen behöver göras, men just idag mår jag lite sådär halvrisigt.
Nej nu får jag ta mig i kragen och se till att vi får lite mat i magen innan natten faller och vi alla slungas in i drömmarnas värld. Måste även se till att skura nu när Johan så duktigt har dammsugit! Han är bra duktig ibland han =)

puss puss

You guys SUCK!

Ni suger... alla ni som skiter i att komma, ni SUGER!!
Jag är så besviken på er som ska vara min familj som inte kommer på dopet på lördag! Jag är så sjukt besviken och för att inte glöma ledsen över att ni tycker att saker som ************* och skytte kommer före. Det var ju så jävla viktigt att det var just den här helgen! Det var ju så jävla viktigt att jag bokade kyrkan och prästgården just den här helgen för att alla skulle kunna komma. Och nu är det ingen av er som bett om det här datumet som kommer!!
Vad fan är det för stil? Betyder inte familjen någonting längre?!?

Jag vill bara tala om att ni sårar något fruktansvärt! ALLA ni som inte kommer!!

Skit samma, skit i er!
Är det så svårt att tälla upp för sin egen familj och släkt så ska jag också sluta ställa upp. Varför ska jag ställa upp för er? Varför ska jag alltid ta hänsyn till alla andra när ingen i slutändan bryr sig om att ställa upp tillbaka?!? Ni SUGER!
Jag har ställt upp för sista gången!!!

Fuck you guys!


Tillbaka i Enköping.

Nu är midsommar helgen slut och jag och familjen är tillbaka i Enköping igen.
Kattvakten vi valdete var inge vidare och jag känner mig jävligt besviken om jag ska vara ärlig. Har man sagt att man ska ställa upp och mata katt och tömma lådan så får man väl fan se till att man gör det också.

I alla fall så var midsommar helgen trevlig och vi han med många skratt och trevliga samtal. Åt mycket god mat och träffade månget omtyckt folk. Brände mig JÄTTE mycket på ryggen fast jag inte ens har solat. Sjukt trött efter all brist på sömn och orkar därför inte skriva så mycket mer idag... får bli imorgon efter n god natts sömn i min egen säng!

kramar

Meningslöst inlägg.

Sätter mig här igen.. några timmar efter att jag förkunnat för alla er läsare min frustration över tomma bloggar och bloggar utan något som helst innehåll, med anvsikten att skriva just ett sådant tomt och meningslöst inlägg.

Såhär innan midsommar så är det 1000 mil långa köer i sthlms trakten och vårans skjuts ( Johans pappa) sitter fast i en av dessa förbaskade saker. Malin kommer hinna börja jobba innan vi kommer dit och Bells kommer hinna somna. Lagom till vi kommer fram så är det läggdags för barnen och middagstid för länge sen. Jag vill inte sitta fast i köer sen.. Jag VÄGRAR fatsna i köerna ut till skärgården. 

Dessutom så tog jag mig en paus mitt i packander och inser nu ... att det gör absolut inget. Skjutsen är ju ändå fast i sthlm!!

Regn o skit utanför fönstret.. Vill ju ha Sol.
Kommer den här dagen aldrig ta slut?

Kramar Saga.

Ber om ursäkt för språket nedan...

Jag kom just fram till att jag är jävligt trött på alla som skaffar bloggar och sedan inte skriver ens ett jävla inlägg i bloggjäveln. varför? Sökt på måfå efter bloggar som kanske kan vara värda att läsa.. ja ni vet www.någonting.blogg.se typ eller vad fan det nu är jag bestämmer mig för att söka på...
Vipps så får jag en träff och skiner upp som en sol, tills jag inser att även denna gång så är det någon jävla idiot som skaffat sig en blogg för att namnet var kul att skriva. WTF!!! Det finns inte så jätte många bloggar som är värda att läsa ens när de är fulla av inlägg (ca 100 om dagen)... Och för att inte tala om alla dessa totalt ytliga och innehållslösa bloggarna med typ 4 rader om dagen?! Varför har man då en blogg??

Visst tycker jag att om man ska blogga så ska man göra det för sin egen skull ingen annans, men att så meningslöst ta upp bra bloggnamn är ju sjukt onödigt.

Följer en killes blogg och tycker den är sjukt rolig, kan inte låta bli att surfa in där någon gång då och då. Han skriver i alla fall innehållsrika och roliga inlägg, mer än vad jag kan säga om många andra. Dom kanske egentligen är VÄLDIGT ytliga men han har i alla fall ett levande språk när han skriver och innehållet blir klart läsvärt! Vart har alla jävla bloggare tagit vägen?

Känner själv att jag håller på att smittas av det där tomma inläggen.. alla handlar om samma sak, inga har något riktigt innehåll och kontentan av allt känns som ett fiasko. Är mitt liv så tomt som det låter när jag beskriver det på skärmen?
 Svar: NEJ!
Om ärligheten ska få ta överhand så är mitt liv faktiskt väldigt händelserikt och roligt.  Har bara fått någon form av torka i hjärnan. Som om jag inte längre vet hur man skriver vettiga inlägg. Ska bli bättring ( igen )på den punkten.

Bloggen kommer dock fortsätta handla om mitt liv och dagliga göromål.. ska bara bli bättre på att förmedla det på ett bra sätt.

 (Haley Nova ligger och övar på att rulla och nu är det inte långt kvar tills hon kan det ordentligt ^^ , känner mig stolt och lycklig för hennes skull! )

Två veckor dagis kvar....

Nu är det bara två veckor dagis kvar... Sen är det uppehåll och efter sommaren så är barnen på Leahs avdelning inte maskar längre utan Harar. Tänk så fort tiden rusar förbi. Jag kan nästan inte förstå att Leah har gått på dagis i snart ett år. Min stora lilla flicka!  Och om några veckor så fyller Leah 2 (!!!) år, hon börjar bli så stor nu.

Någon annan som antagligen börjar bli stor är Isabelle. Det ska bli så roligt att få se barnen när dom träffas igen idag.
Dom kommer förhoppningsvis bli väldigt glada, vilket jag iof är helt övertygad om eftersom dom pratar mycket om varandra =)

Har saknat Malin och dem väldigt mycket denna ( det som hunnit förflyta) sommar. Ska bli så rooligt att komma ut dit och träffa alla igen. Ser fram emot eftermiddagen/kvällen! ^^
Nu sitter johan här och skojjar "friskt" om hur man stavar emot och EMOt ^^ ( om det är någon som fattar vad jag menar med det.)

Vi funderar på om vi ska ta oss en barnfri dag/kväll och åka till "grönan" och ha lite rioligt tillsammans i sommar.. någon som är på?! Malin? Någon annan?!? Ni är varmt välkommna att höra av er ^^.
Sen blir det skansen och Akvaria =D .... Yay finns så mycket kul för barnen ( och oss vuxna) nu när sommaren är här. Eller ja mer eller mindre är det ju sommar iaf.

aja nu ska jag äta brunsch och sen ska jag börja packa inför helgen.
Pussar och kramar Saga!

Djurö by car?

Sitter här i soffan framför burken med internet uppkoppling och skriver en rad.
Såg Twilight tidigare idag, för andra gången om jag ska vara ärlig ( första gången  var igår ). Nu när hysterin har lagt sig så känns det lagom att se den. Sådär lagon mörk och mysig. Finns få ämnen som är så romantiserade som Vampyrer. Personligen är jag ett stort fan av den typen av film. Har alltid varit det. Vet inte riktigt varför men antar att det är romantikern innom mig som yttrar sig på något sjukt och vridet sätt. Hoppas dock att uppföljarna ska vara lite mer händelserika än denna fntastiska film, då händelseförloppet var lite långsamt i den. Med andra ord blev Johan en aning frustrerad av att se den ( det lilla han såg när han inte sov). Filmen fick mig i alla fall att längta efter att få spendera resten av " evigheten" eller ja så nära man kan komma i alla fall mer än någonsin förut. Helt trollbunden gav jag mig även idag ut på blocket på jakt..

Innan jag träffade Johan... och innan jag fick barn var jag inte alls sugen på att någonsin gifta mig. Jag till och med sa till Johan att jag aldrig skulle kunna tänka mig att stå "inför gud" och alla jag känner och förkunna att jag ska älska samma "man" tills döden skiljer oss åt. Jag ville inte stå och lova något som man egentligen aldrig kan lova. Man kan inte bestämma sig för att man ska älska någon resten av sitt liv, det går bara inte. Det är helt och hållet OMÖJLIGT!
Men med åren har tanken på att giftasig så sakta slagit rot även i mitt innre. Och i dag kan jag tänka mig att lova att jag ska göra mitt bästa och att jag har för avsikt att stanna tills våra dagar i livet rinner ut.
Faktum är att jafg idag skulle kunna ingå ett äktenskap utan att ljuga, för jag skulle ingå det med avsikten att stanna.
Hur det nu blir med den saken är ju en annan historia. =P

Barnen sover och jag förunnades just ett samtal från min gode vän LIsen.
Tyvärr tog mitt batteri slut så det är på laddning och snart är det nog fith for fight igen. ( hoppa jag )

Imorgon ger det av ut på djurö och midsommarfirande med Johans familj. Ska bli trevligt att träffa dem igen, var ju så länge sen känns det som. Och Leah och Isabelle kommer ha så roligt tillsammans. Får se om det blir till att bada lite också kanske? Ja inte för min del då utan för Johans och Leahs. Beror nog en del på hur varmt det är i vatten och luft.

Nej nu ska jag se till att bege mig vidare ut på msn och sen in på lite bloggar innan jag drar mig tillbaka för kvällen.
Skriver en rad imorgon innan vi åker ut till skärgårdens havsluft , så får vi se om jag får möjlighet till att blogga alls dom närmaste dagarna.
Puss puss och hjärtliga kramar!

Tre år!

Idag var en stor dag.. eller ja det borde ha varit det iaf... idag är det tre år sen jag och Johan förlovade oss.
Även om jag fortfarande inte sett till någon ring ( då vi prioriterat annat ) och trots att vi av nyss nämnda anledning inget sagt till våra föräldrar så tycker jag att det är mysigt att vi klarat av så länge. Tre år.. är inte det en lång tid att "missa" att tala om det på? Ska det vara så? Jag vill ju att hela världen ska veta! Vad är det för mening med att vara förlovad om ingen vet om det?!?

Satt på blocket och tittade på klänningar och hittade så sjukt fina  att man nästan  är villig att kapa av sig ena armen om man kan få ta och köpa sig en. Har jag råd i sommar så ska jag införskaffa en.... Planen är ju att vi såsmåningom ska gifta oss... frågan är bara när. Det kommer nog ta lååång tid innan det blir något av det. Men då är det ju inte fel att vara förberedd med klänning. ( jag har egentligen redan TVÅ ). Gör man lite i taget så behöver det inte bli så dyrt att gifta sig.
Då kan man kanske komma undan lite halvbilligt sådär ^^. Fast blommor och dylikt är väl kanske bra att vänta med tills det är dags haha..
Nej nu drömmer jag mig bort till fantasins värld igen. Får nog ta och ge upp den här tanken för ikväll och hitta på någonting annat att göra snart... ska nog kila iväg och skära jordgubbar och vispa lite visp eller något.. slå på den där Twilight och bara varva ner.

Imorgon ska Leah till Öron-näsa-hals och undersökas.. Hoppas att det blir problemfritt, och att allting går bra.
Säger dom något idiotiskt som att dom ska ge henne lugnande så vänder jag på klackarna och går igen!! Jag vill faktiskt inte vara med om dom tänker "droga" henne. Då får det vara, det har ju iaf blivit mkt bättre med allt och nu känns det nästan onödigt att gå alls.

Nej nu ska jag kila...
Puss och kram Saga.

Mår inte alls bra...

Jag vet inte varför men plötsligt slog det till... har så ont i magen och mår så illa nu ikväll att det inte ens är roligt.
Magen känns som en knut och kännslan av att vilja kräkas hela tiden får mig lite ur balans. gåshuden sprider sig sakta över kroppen och jag börjar faktiskt tycka att det är riktigt kallt. Huvudet känns som en övermogen tomat på bristningsgränsen och jag vill bara gå och lägga mig i sängen och krama på mina barn... men det går inte. Varje gång jag ska lägga mig får jag superknip och illamåendet sköljer över mig.
Jag fryser och är trött. Hoppas inte att jag håller på att bli sjuk! Jag vill ju åka till stavsnäs/djurö över midsommar... Men vi får väl se hur det blir med den saken. pengarna kommer ju in sent och så kommer det vara knökfullt på tåg och bussar ut dit. Och blir jag dessutom sjuk så är det ju kört! Fan ta att känna sig dålig.

Barnen har varit supergulliga som vanligt. I morse kröp Leah upp brevid mig och Haley Nova och sa "myysha Haley, Mysha Haley" var på hon la sig brevid sin lillasyster och kramade henne försiktigt, tittade på henne,  pussade henne mjukt på huvudet och började stråla av glädje när Haley svarade med världens största varmste Leénde. Där satt jag och fick njuta av synen av mina underbara mysande barn. Lyssnade på deras härliga skratt och bli pussad av min äldsta dotter. Busade lite med dem innan jag satt igång med frukosten och innan jag tog mig en snabb dusch.
Leah sov middag väldigt länge idag och nu i efterhand så kan jag väl tycka att det inte var så jätte smart att låta henne göra det eftersom hon nu inte vill lägga sig för natten.
Haley Nova är en riktig tummtjej. Jag börjar misstänka att jag kankse inte kan vinna den här kampen. Kanske så blir det tumme och inte napp den här gången. Jag vill ju egentligen att hon ska ta bara nappen och inte suga å tummen eftersom det är lättare att ge nappen till kattungarna på skansen eller till tomten eller något liknande än tummen. Det är ju skonsammare mot tänderna bla. Men hur många gånger jag än sätter in den där nappen i munnen på henne så spottar eller sliter hon ut den. In far tummen och så får jag börja om igen. Tar hon inte ur nappen så får den åtminstone dela mennen med den där lilla tummen.

Har suttit och längtat ut till Stavsnäs och Malin och Isabelle hela dagen.  Var så länge sen man träffades.... ( ja jag är medveten om att jag tjatar om det ofta) Önskar ibland att vi hade tagit den där lägenheten i stavsnäs. Så att vi kunde ha träffats oftare och så att barnen hade fått växa upp tillsammans. Hade varit så sjukt mysigt att se dem växa upp tillsmmans. Men samtidigt så vill jag bo kvar här i lilla Enköping nära mamma och pappa.

Ska spendera litet tid med Haley Nova innan hon somnar om igen.
Passar på att surfa in på lite bloggar innan jag beger mig från datorn och in i sovrummet.
Puss

Now im back!

Förlåt avsaknaden av inlägg.
har varit hon min mamma och pappa i ett par dagar nu, Johan hjälpte dem med ett el-jobb som tog lite tid och eftersom jag ogillar att sova ensam och barnen ändå tycker att det är roligt att få vara hemma hos mormor och morfar och busa.
Även om det har varit trevligt att vara och hälsa på hos mami och papi i lilla grillby så är det skönt att vara hemma igen.
Kommer nog sova bättre när jag får sova i min egen säng. Lägenheten var faktiskt relativt städad när vi kom hem och jag måste säga att det var ganska bra jobbat av Johan som varit hem i dagarna och matat katten och städat lite medans pappa var i skolan. Ska snart sätta ig¨ng och googla stipendier så att jag också kan få börja plugga igen.

Nej nu längtar jag verkligen tills jag får träffa Malin och Bellabus igen. Skulle vara så sjukt roligt att få träffas och se barnen leka tillsammans. Sitta i solen och prata om allt och inget och kanske ( med lite tur) få ta oss ett glas vitt.

Snart är det midsommar och vi har som vanligt inga planer alls.
Skulle vilja åka ut till Djurö/stavsnäs och hälsa på. Kan man ju dessutom passa på att träffa Johans mamma och pappa och kanske spela lite kubb allihoppa. Malin och Isabelle inränkande då. Tror att Johan också skulle tycka det, även om han inte säger något om det. Kanske passa på att grilla något gott också?
Jaja... som sagt var.. inga planer för midsommar så förslag är varmt välkomna! Håller på och byter telefonbolag så alla som försöker ringa på hemtelefonen.. Ledsen men den fungerar inte för tillfället. Och alla som ringer för att svara på inbjudan kan ringa min mobil.

nej nu får det vara bra för en liten stund frammåt.
skriver nog när vi lagt barnen och när jag och johan hunnit äta igen..
Puss.

Vaccination.

Är bara hemma en snabbis innan jag måste rusa igen. Saker jag måste hinna innan jag ska springa ner till bvc och vaccinera Helay Nova. Stackars liten som kommer bli stucken! Jag hatar allt vad nålar osv heter, ( även fast jag är piercad ) tycker det är ganka jobbigt att det är jag som ska vara med henne. Vill ju inte överföra min rädsla för nålar till barnen.

Plockar med mig laddare så att jag kan ladda mobilen och sedan ringa det utlovade samtalet.
passar nog på att ringa till Malin också....

Nej nu måste jag verkligen rusa... får se om jag hinner in idag igen eller om jag inte kommer in igen förrens imorgon.

Alla som försökte komunicera med mig igår via msn.. förlåt missade att logga ut nä jag åkte iväg.

Puss

Hos mamma...

Sitter hemma hos mamma och pappa och ta den ( antagligen) enda chansen jag har att skriva ett inlägg här på bloggen idag. Johan ska hjälpa pappa flytta en vägg i tvättstugan och jag ska vara här för att slippa sova ensam hemma i natt.
Det blir till att åka hem vid 10 tiden imorgon bitti så att vi kommer i tid till läkarbesöket.... Haley Nova ska nämligen vaccineras för första gången och jag håller redan idag på att förbereda mig på att imorgon så kommer jag ha en feberhärgad liten tös på tre månader hemma.

Tittade runt lite efter träningskläder idag och hittade en uppsättning jag faktiskt vill ha.
synd bara att tröjan bara fanns i grått precis den färg som det råkar vara på byxorna jag SKA köpa.
Blir till att planera klart dopet nu och välja alla låtarna så att det bara är att köra sen när det är dags.

Nej nu måste jag sätta fart ovh laga mt till oss alla så att vi slipper svälta ; )
Puss Saga.....

Och Lisen vännen =)
Tänkte jag skulle slå dig en signal imorgon eller så.
Hörs imorgon alla vänner.


Så sjuuukt glad =)

Hittade gymkortet här om dagen och trodde att det numera är ett oanvändbart stycke plast men sen så kom det hem ett kuvert med ny information angående denna lilla plastbit. DET FUNKAR!!!
Jag har haf ett fungerande/giltigt gymkort hela tiden som jag inte har nyttjat..  men nu är det ändring på det. Så fort vi har fixat lite saker så blir det till att titta in på gymet i alla fall ett par timmar varannan dag i veckan. Nu ska det bli ändring så jag kan få saker åtgärdade. Okej kanske inte riktigt varannan dag men så ofta jag kan och hinner, det gäller ju liksom att få tiden att räcka till också.
Men glad är jag i vilket fall som helst. Och nu när min gamla cykel är fixad så kommer det gå fort att ta sig till och från =)
Ska fråga Erica om hon vill börja gymma med mig ett par dagar i veckan?!? Haha, fan jag kan verkligen inte släppa det!
Stackars älskade Johan som får sitta här och vänta medans jag uppdaterar bloggen lite. ^^ Nej jag kan inte hjälpa det jag är så glad och så motiverad.. att jag inte tänkte på att kortet betalas med autogiro!!

Aja..
Idag har mamma och pappa varit och hälsat på och precis när dom åkte och handlade lite med Johan så ringde min kära nyfunna vännina Lisen en signal. =)
Blir så glad av att veta att det finns hopp även för oss småbansföräldrar att knyta nya kontakter utanför dagis och barndomsvänner kretsen. Internet är din vän ^^

Nej nu ska jag kila iväg in o sovrummet, lägga huvudet på kudden någorlunda i tid  ( för en ångs skull) och ta det lite "lugnt"... Hör av mig i morgon igen kära vänner.
Puss!

Dåligt av mig.

Jag ringde och sköt upp intervjun jag skulle på idag tills på torsdag istället. Torsdag klockan 09.00.... Jag vill INTE!
Jag vill ju egentligen inte ens ha jobbet. aja.... Hoppas på att dom andra nissarna ska ringa upp johan nu i dagarna så att han kanske kan få byta jobb snart. Känns som om det borde komma en vändning ungefär nu.

Idag är Leah hemma... efter att jag klivit upp i ottan för att ringa och skjuta upp intervjun så sa johan att han skulle gå med Leah till dagis. Synd att han somnade om och att ingen av oss vaknade förens alldeles för sent.
Så inget dagis idag, bara vara hemma och leka med mamma och pappa istället. Får bli imorgon istället..

Tänkte på en grej..  Varför envisas vi med att göra saker som inte alls är sådär jätte inteligenta? Inte bara jag, utan alla människor? Varför gör vi saker vi inte alls tänkt att vi ska göra för att slippa undan någonting som vi ändå kommer åka på senare?! Man framstår ju som värsta idioten.

Nej nu får det vara bra för stunden... ska snart dra igång med städning och innan det en träningsomgång kanske?

Ha det så fint tills vi möts här igen.
Puss

För er som är oroliga..

Vill bara tala om att dte inte finns något att oroasig för angående de tidigare inläggen.. jag är inte sjuk eller något liknande!

Puss

Kvällning...

Då var kvällen här igen.. och nästan slut med för den delen. Låg i sängen och tittade på Tal till nationen på 5an nyss och kom fram till att Magnus inte är så exeptionellt rolig.  Visst ligger man där och småler lite åt det han säger och jag kan komma på mig själv med att tycka att vissa av sakerna han säger är så uppenbara. Så självklara och logiska. Ingenting jätte roligt, utan bara lite små komiskt sånt som får en att dra på smilbanden liksom. Aja strunt i det nu...

Satt och sökte på nätet efter vad som krävs för att staten ska gå in och betala och kan meddela att jag uppfyller många av punkterna dom har... Kravet är att du ska uppfylla visst många och det gör jag... 
Ska fortsätta se mig om efter lösningar och hjälp. Har bestämt mig för att jag fanimig ska få min vilja igenom och så är det bara.  Allting känns en aning ljusare nu efter tårkavalkaden i förmiddags, och jag måste erkänna att det var på tiden att ta tag i saker och ting.. har liksom skjutit det framför mig så länge nu. 

Aja när allt är klart så kommer jag berätta vad det egentligen handlar om.
För jag tycker att det är inget ja inte kan stå för och inget jag inte borde kunna stå för sen.

Johan sitter där på andra sidan rummet, och jag känner mig så lycklig när jag ser honom... så lycklig att jag har honom.
Hur kunde jag ha sån sjuk tur att jag träffade honom?!
Jag har aldrig kämmpat så för att få en kille förut.... jag har faktiskt aldrig kämmpat för att få en kille över huvud taget innan  jag träffade honom... Jag har aldrig blivit dumpad!
Men nu glider vi ifrån ämnet...  I alla fall. Utan Johan skulle jag vara vilsen. Han är min hamn i stormen och jag vet att jag kan lita på att han finns här för mig genom det mesta. Och jag hoppas att han vet att jag finns där för honom.

Imorgon är det arbetsintervju som gäller och jag hoppas att det går.. håll i er nu, DÅLIGT!
Jag vill inte alls ha jobbet men sökte det då jag inte hittade annat att söka just den dagen... Fasen så dumt, för se.. dom ringde och var jätte intresserade och ville att jag skulle komma på intervju och grejjer för att få en bättre inblick i vad det skulle vara jag skulle göra om jag började där.. Urk!
Faktum är att det till och med kan bli lite problematik med hela grejen... Jag kan   nämligen för allt i världen inte komma ihåg vilken tid det var. *piiiinsamt*
Nej nu får jag ju nästan skämmas lite för min otroligt dåliga kolla på den saken.

nej nu ska jag surfa in på min favoritblogg och se vad den har att erbjuda =)

Jätte kramar Saga.
Pannkakskriget...

Patrik kom hit idag och käkade middag med oss... Pannkakor, så många pannkakor! Killarna fick för sig att dom skulle tävla i pannkaksätande och Johan vann med en pannkaka. Dom tryckte i sig 12 respektive 13 pannkakor var och jag som mår dåligt nu när jag ätit 5 stycken.  En hel burk blåbärssylt och sååå många  pannkakor att jag vill kräkas vid tanken på hur mkt mat dessa två karlar kan sätta i sig.
Att se killarna " kriga" i att äta pannkakor var i alla fall roligt...

Skriver senare igen...
haha ^^

Kramar

Ett ljus i mörkret...

Finns mycket ni läsare inte vet om... så mycket som ligger gömt under ytan hos mig. Finns saker som jag helt enkelt inte pratar öppet om. Var iväg till bmm idag för efterkontrollen och kommer få kallelser till *** snart.
Ska få hjälp att fixa saker och kanske till och med få hjälp att åtgärda lite av problemen, jag har ju inte råd själv.
Jag gör det ju inte baserat på vad någon annan tycker utan på hur jag själv känner inuti. Jag ska vill göra det för att jag ska må bra inte för hur någon annan ser på mig. För mig är det en väldigt stor sak, och det hindrar mig från att funktionera som en normal människa i samhället. Jag vill kunna ge mina barn allt och lite till... jag vill kunna göra saker som alla andra mammor gör men som jag inte kan göra pga hur jag känner... och hur många har reagerat.  jag vill kunna gå till stranden och bada med mina barn, sola och ha tunna sommarkläder på mig. Tack gode gud att jag har Johan vid min sida som stöttar mig i det här. jag vet att det är ett stort ingrepp, inget man ger sig in på lättvindigt i tron att det mirakulöst ska göra allt bra. Jag har noga vägt för och nackdelar mot varandra och vet vad det är jag ger mig in på. jag vet att det inebär risker som alla andra medisinska ingrepp. Jag vet att det kommer göra ont ett tag efteråt men för mig kommer det vara värt det, när allt är klart kommer det ha höjt min livskvalitet ett par snäpp.
Nu har jag äntligen orkat ta tag i det hela, äntligen! Nu kanske det blir något gjort åt saken. Nu kanske jag snart slipper bryta ihop när jag hör om alla vänners turer till stranden.. När jag ser tjejer i sommarkläder eller när jag tittar på tv och ser folk som är "perfekta"... Snart kanske jag slipper lida så mycket över allt det här. Sommaren är en jobbig tid på året, förut älskade jag sommar och sol. Bada, busa och bara ta det lugnt i solen... Sola och få färg! Jag saknar allt det där....
Men nu har jag i alla fall startat kampen för ett bättre liv!

Hör av mig senare igen.
Kram

Gör så ont i hjärtat!

Det gör så sjukt ont i hjärtat när jag tänker på alla barn som lider!
Tänk om det var dina barn?! Vad skulle du göra då? Hur skulledu om det var du som svikit dem kunna se dem i ögonen igen? Tänk på alla barn som har det svårt.. inte långt borta utan här i sverige.. mitt ibland oss finns det barn som ingen ser eller hör!

 Jag lovar att jag ska göra mitt bästa för att se mina barn och seras behov, jag lovar att jag ska ge mina barn all kärlek som mitt hjärta rymmer och mer därtill. Jag lovar att jag ska göra allt för att ge mina barn en trygg uppväxt!!

 Jag ville bara göra alla uppmärksamma på att det finns ett barn i din närhet som lider!
Det finns ett barn i din närhet som har en mamma och är alkoholist,  ett barn som har en pappa som slår det. Det finns ett barn i din närhet som ser sin mamma bli slagen varje kväll av sin nya polkvän. Ett barn som har en mamma som är narkoman. Det finns ett barn just där du bor som är mobbad och ensam. Det finns många barn som behöver dig!

Tänk på dessa barn och förstå hur bra du som aldrig gått igenom det har det!
puss

Fullt ös hela dagen.

Idag har vi haft fullt hus från morgon till kväll.
Fika hit, hemma gjord pizza och mera fika.... har fikat för ett helt kompani idag. Först kom mamma, pappa, Rasmus och min morbror Magnus hit vid 11 tiden. Vid 14.30 tiden dök Frej upp och när vi sen var på väg ner på enköping för att visa Frej staden så kom Daniel och Sussi och gjorde oss sällskap. Fikade nyss och för en liten stund sen så åkte alla hem till sig.Det är sjukt roligt att dom ska ha sitt första barn i höst. Jätte kul med vänner som äntligen  skaffar barn dom också!Och gud så rooligt det är när man träffar Frej =), det är ett år sen vi sågs sist och vi måste verkligen bli bättre på att träffas. Tiden flyger förbi och man hinner inte med riktigt... Men jag antar att det är så det är när man har småbarn.. tiden smiter förbi en och man har inte en chans. det är ett år sen vi sågs sist och ändå sitter vi när vi träffas där i köket och småpratar som att det var förra veckan vi sågs sist.


Har fortfarande lite tvätt kvar att vika... får se till att det blir gjort ikväll.
Känner mig ganska sliten idag... tung i kroppen och trött i huvudet. Det var skönt att ta en promenad och jag ser fram emot att ta en tur till skolparken med barnen och kanske lite fika nu i veckan. Ska bjuda med mig Erica hennes familj också tror jag, men vi får väl de hur det blir.

Barnen sover och lugnet sänker sig så sakterligen över läägenheten, klockan är snart 9 och solen skiner fortfarande för fulla muggar ute. Ska ta och plocka lite och sen blir det  väl till att vika lite då.

Ha det fint och sköt om er nu vänner!
puss

Världens bästa pappa!

Jag vet inte.. idag rinner texten nästan ur mig och ut på skärmen.
Satt och matade Haley i soffan nyss när det slog mig. Johan måste vara en av världens bästa pappor!
Han är engagerad och lyhörd, varm och lekfull. Glad, busig och delaktid. Han är stål pappa... hård när han måste och modig och kärleksfull. Han är allt jag kunde önska mig av pappan till mina barn! När man ser honom med tjejerna så ser man hur kärleksfull och fantastisk han är. Helt underbart att bara sitta och titta på när han leker med Leah.. eller myser med Haley Nova.

Sitter här och tittar på honom från soffan, jag vet att jag borde vika klart tvätten... men jag kan inte låta bli att vilja dela med mig av min kärlek och beundran till hela världen. Visst har vi våra duster som alla andra.. Och visst kan vi ibland vara riktigt osamns i flera dagar. Men ärligt talat.... Jag är lika förälskad och kär i honom idag so jag var för 3.5 år sen när vi träffades.
Önskar alla fick känna den varma kännslan som sprider sig från bröstet och ut i hela kroppen som jag känner just nu.
det är fantastiskt att vara kär!

Sköt om er nu =)
Kramar Saga!

Keith Urban!

Sååååååååå bra, så grymt jäääävla bra!
Förälskade mig i hans röst och kan inte släppa det. Han är fantastisk. Hans musik är underbar och han ser ju inte allt för tokig ut heller. Lyx Nicole kidman som är gift med bombnedslaget.  Tänk att kunna lyssna på honom live i vardagsrummet  framför en öppenspis med ett glas vitt i handen! WoW snacka om att hon har fått jackpott!
Det har iof jag också. Surprice Johan kan sjunga.. och det riktigt bra. Nu saknas bara att han lär sig lira gura också så är han mer än perfekt. Keep your hands off girls , he's mine! ^^

Dagen idag har gått åt till att tvätta. Hela dagen... nu sitter jag här och tar mig en välförtjänt vila på en kvart eller så.
Ska dyka ner i tvätten om en liten stund igen och se till att allt blir vikt innan natten faller.
Lisen ringde idag. Första samtalet där vi använder oss av rösten jag och min underbara fina blogg vän, annars så är det ju bara text på datorskärmen. Hoppas på fler samtal, Var trevligt att faktiskt prata för en gångs skull... Hon förstår mig på ett helt annat sätt än vad många andra gör.. hon lever ett liknande liv.
Jag älskar alla mina vänner men vissa har svårt att förstå att man inte kan göra vad som helst när man har barn, att man nu har ansvar för andras liv. Får ju inte glömma min underbara svägerska Malin! Älskar att vi fick barn så nära i ålder, så kul att dom kan leka med varandra och utvecklas i tackt med varandra. HAr alltid tyckt om dig vännen, och ser fram emot att vara orolig tonårs mamma med dig som vän och alla skratt vi kommer dela under barnens uppväxt!

Nej egentligen ville jag bara surfa in här och skriva av mig lite. Kan inte låta bli...
Skriver en rad när jag är klar med tvätten och så..
Puss Saga!

Nationaldagen!

Idag är det sveriges nationaldag. Inte mycket till firande i år skulle jag gissa på, som alla andra år med andra ord. Vi har tvättid mellan 12 och 20 idag och ojj vad mycket tvätt vi har. Tur att jag har en så stark karl som kan hjälpa mig med att bära osv. Skulle aldrig klara en av våra galna tvättdagar utan Johan. Ska försöka hinna baka lite mitt i allt kaos och sen när tvätten är klar så ska jag se till att få iordning barnens run, det får fortsätta vara barnrum ett tag till. Men när båda barnen är stora nog att bo där inne så blir det byte av sovrum. Idag fortsätter städandet eftersom vi inte han klart igår.
Vi åkte ju på Fiddes studentfirande istället. Han var AAAAAS kalas när han kom hem för att träffa släkt och vänner.
Johan sa att det var den roligaste paketutedling han någonsin sett och skrattade lite åt hur full Fredrik var.
Vi kom hem vid halv 9 tiden på kvällen och försökte omeledbart att lägga barnen... vilket Leah inte alls var med på.
Satt mitt i en konversation med Lisen när jag tillslut tyckte så synd om Johan som kämpade och kämpade med att få henne att somna att jag erbjöd mig att ta över. Johan fixade kvällsmat till alla och Leah var glad men trött. Gick och la mig i sovrummet med Leah och vipps så sov hon... synd bara att det gjorde jag också. Förlåt Lisen och ni som satt mitt i ett samtal med mig igår när jag bara försvann.

Nej mer skrivande senare kanske??
Nu ska jag sätta lite fart med att sortera upp allt som ska tvättas.. och det kan ta sin lilla tide det.
Kramar Saga!


Haha kunde inte kommit lägligare!

Var tvungen att komma in och skriva en rad här.. det hände en så rolkig grej idag som gjorde mig sjukt glad!
Jag och johan håller på och storstädar hela lägenheten idag och precis när jag skulle börja torka bänkytor och bord och bylikt så dimper det ner ett paket i brevlådan. Lisen, min älskade vän lisen har skickat ajax "tvättlappar"!!!!
Dom är superbra och jag är frälst!! Dom luktar ju så gott och gör allt så skinande rent =)

TACK Lisen du är underbar!!

PUSSAR och KRAMAR Saga!!

Student!

Vill Bara gratta alla som tar studenten idag. You made it!!!
Speciellt grattis till min kusin Fredrik " Nu är helvetet över" vännen. Ses ikväll Fidde!

Skriver senare....
Puss saga.

Trött, så sjukt trött!

känner mig som Leah ser ut att göra på den hrä bilden.. slut!

Dagen är slut och kvällen sänker sig stilla över vår lilla stad och här sitter jag med er igen.

Jag har funderat en del som sensate dagarna och kommit fram till att jag börjar känna mig så sjukt trött. Kroppen känns seg och ögonlocken tunga som bly och det svider varje gång jag blinkar.
Inte ens smink kan dölja det lila under ögonen... Jag vet själv att det finns där, det trötta, lila jobbiga.  Allting känns som om det går i  ultrarapid och ändå så känns det som om jag inte hinner med alla tankar som susar förbi i all hast. Att vara småbarnsmamma sätter sina spår, och jag skämms nästan över att jag är så trött som jag är. Jag vill ställa mig i duschen och låta vattnet skölja bort tröttheten så att jag kan känna mig som en människa igen.
Jag vill sova... Jag vill så innerligt gärna sova men jag kan inte, jag kan inte. Upp tidigt varje morgon, någon gång mellan 6 och 7. I säng vid 2 tiden på natten. Jag sover dåligt. Jag somnar som en stock på kvällen men vaknar igen efter en stund.
Jag vet att jag måste mata och jag hatar att somna med vetskapenn att jag ska upp snart igen. Matar iof bara två tre gånger per natt. Men ändå vaknar jag ungefär en gång i halvtimmen och måste titta på klockan.  Upp igen tidigt och så hålla igång hela dagen.

Nej nu ska jag hoppa in i duschen och låta det varma vattnet få musklerna att slappna av lite.
Ta hand om er nu och kom ihåg att en god natts sömn ibland kan vara värd mer än både ädelmetall och juvel!!

Puss Saga!

Ett slag för allt det roliga!!
Äntligen. Äntligen blev det av ... Haleys första dopp i det "stora" badkaret. Så fort hennes små tår nuddade vattnet slappnade hon av och började le med hela ansiktet. Hon låg där i vattnet hos mig och log så att hjärtat smälte och blev till en varm vätska i bröstet på mig. Johan och Leah stod där och kunde inte låta bli att fotografera och le. När Leah ställde sig vid badkars kansten började Haley Nova skratta. Kvällen igår var så underbart mysig.

Har tänkt på en sak... När man ska bli/blir förälder så talas det mycket om hur jobbigt, läskigt, mysigt och helt underbart det är att bli mamma och pappa. Man pratar mycket om det som folk är rädda för och de dem ser fram emot när det gäller barnen. Att han en liten människa som man själv har skapat och kommer älska resten av sitt liv.Om att man nu har ansvaret för ett annat liv och att det lilla livet är beroende av dig hela tiden. Man pratar om att det kommer bli lite sömn och att det kan bli svårt med amning. Om hur man kan stå och bara titta på sitt barn medande det sover i flera minuter...
Ingen tar upp hur fruktansvärt roligt man får ha som mamma eller pappa. Ingen pratar om alla roliga stunder och alla roliga saker man får göra. Man får ju bygga kojor, leka i parken, rita, måla, hoppa dansa och vara precis så barnslig som man känner för. Ingen pratar om hur roligt det faktiskt är när barnen börjar gå och prata. När det börjar komma frågor och påståenden som man inte kan låta bli att skratta åt. Jag tycker att det är synd och skam att man inte pratar mer om det Roliga med att vara förälder.

Jag vill berätta några av de roliga sakerna med att vara mamma/pappa och jag kommer använda mina egna upplevelser som exempel på hur  roligt det faktiskt är att vara förälder.

1. Vi satt några stycken hemma hos Malin och Isabelle när vi var där och hälsade på. Alla bad Bellabus att säga olika        saker...
- Kan du säga mamma? Var på Belle svarade "maaamma"...
- Kan du säga... pappa?? snabbt svarar hon "pappa"
- Mormor då??? Kan du säga det?... Isabelle svarar "Mommoj"
Och så til slut efter att ha frågat många liknande saker så frågade Malin om Isabelle kunde säga morfar. Isabelle ser sig om i rummet och svarar efter en liten stund  "Gubbe!!"

2. En morgon efter att ha sovit i min och johans säng hade Leah smitit upp i ottan och gett sig av på äventyr i övriga delar av lägenheten. Jag hör avlägset hur Katten tar fart och sedan speedar full fart genom lägenheten och in i vårat sovrum... Efter kommer Leah springandes med en använd blöja som hon just slitit av sig och nu JAGADE katten med.
- Ajj ajj katt ajj ajj!!

3. En kall vinterdag  (innan Haley föddes) så bestämde vi oss för att ha inomhus picknick med Leah, bygga en koja och sitta i den tillsammans och äta gurkmackor och dricka varm choklad. ( myysigt och roligt ^^ )  Leah delar entusiastiskt ut smörgåsar till höger och vänster och snart är det mackor lite var stans. Hon sätter sig till rätta och ler stort.
Jag häller upp den "varma" chokladen ( som nu är hallvt iskall efter allt hennes krongel med mackorna) och vi har det riktigt trevligt.  När fikastunden är slut lägger vi oss alla mätta och belåtna på täckena i kojan. Alla på var sin kudde.. nästan....... När johan ska lägga sitt huvud till rätta så spärrar leah upp ögonen till max och börjar putta bort johans huvud från kudden. - Nej, Leahis!!
Hur många gånger Johan än föröskte få sig en kudde så var det stopp! ALLA var "Leahis" utom dom jag ville ligga på.
 (poängen är att utan Leah hade vi aldrig kommit på tanken att bygga en koja och ha picknick)

Okej jag kom inte på några jätte bra exempel men det finns så otroligt mycket roligt jag har fått uppleva  och så mycket fantastiskt jag har kvar att uppleva.
Man får gå ut till parken och cykla på karusellgrejen tills man är alldeles yr i huvudet, bygga sandslott och gunga.
Man får spela fotboll, bada och dansa. Leka kurragömma, kull och busa tills barnen skrattar så att dom nästan inte får någon luft.  Man får höra dem säga roliga saker och se dem lära sig "loppan". Man får göra ramsor och sjunga sånger.
Man får göra en liten människa väldig väldigt lycklig!
Man får gå på skanske och titta på djuren och  gå på akvaria... det finns så mycket roligt  man får uppleva igen, sånt man gjorde när man själv var liten.

Tycker bara att det är dags att någon slår ett slag för allt det roliga!
Skriver antagligen ikväll igen...
Kramar Saga!

15 saker som gör mig lycklig!

Här kommer ett må-bra tips från en väldigt nära och kär vän till mig som jag tänkte att jag skulle lägga upp här så att alla kan ta del av det och göra likadant!!

15 saker som gör mig lycklig!  ( utan någon inbördes ordning, fast barnen kommer alltid ligga överst)


* Mina underbara älskade barn.

* Skrattet från busande trollungar.

* Musiken.. ( har varit "musiker" nästan hela mitt liv och jag älskar det )

* Johan!!! ( Jag älskar Johan!! )

* Skrivandet. ( Dikter, texter, musik och noveller... brinner för skrivandet)

* Att måla... ( saknar mitt stafli )

* Vänner, mina underbara vänner.

*  En liten varm kropp nära min egen och doften av bebis. ( Kommer sakna det när den tiden är över sen)

* Att få älskas vilkorsköst och älska tillbaka.

* Att sitta och titta ut över havet i solnedgången.

* Sovmornar. ( tänk vad skönt det är att få  sova länge och sedan få ligga och dra sig)

* Att få sitta ihopkurad framför en brasa med en riktigt bra bok och ett glas vin.

* Att känna mig uppskattad.

* Vackra ting. ( De finns i alla de former )

* Picknick eller kojbygge med barnen. ( hahaha tror nästan att jag tycker det är roligare än vad dom gör )


Ska från och med idag skriva iaf en sak i varje inlägg som gör mig lycklig!
Kramar Saga!


Från klar himmel...

Solen sken och det såg ut att bli en underbar morgon... Lämnade Leah på dagis, pussade henne hej då och såg på när hela avdelningen gav sig av ut i skogen. Tänkte för mig själv att det skulle bli så mysigt för alla barnen att få gå till skogen i solens sken och upptäcka världen. Men vad händer?? På vägen hem efter att ha lämnat lilltrollet på dagis kommer det en skur... Till en början känns den så skön, så många minnen från när man var liten som kom till en. Riktigt mjukt sommarregn var det. Men så slog det om och ner rasade miljontals hagel !!! Stackars barnen som gått till skogs utan regnjackor... Törs inte riktigt hoppas på en fin dag. Då jag när jag sitter här ser hur stora  moln rullar in över staden och lägger sig som ett hotfullt grått täcke som kväver allt. Trots att solen skiner så kan jag höra hur halget kommer i omgångar och slår mot fönstren.

Sitter här i soffan och tittar in o sovrummet där Johan fortfarandeligger i sängen och brevid honom ligger Haley Nova och andas lugnt. Hon sprider ro i lägenheten och jag vill passa på att njuta av stillheten innan dagens bryderier drar igång på allvar...

(förlåt avbrottet)

Det plingade just på dörren och där stod en gammal dam och undrade vart hon hamnat. Jag frågade henne vart det var hon skulle och det visade sig att hon skulle till pensionärslägenheterna som ligger här brevid och hälsa på en gammal vän. Jag slängde på mig skorna och hjälpte henne hitta rätt. Och gud så glad hon blev när hon sen kom till rätt adress och fick träffa sin vän.. Hon tackade glatt för hjälpen och jag begav mig tillbaka hem hit och tillbaka till bloggen.
Nu sitter jag här med ett leende på läpparna och känner mig uppåt efter att ha utfört en god gärning såhär på morgonen.
Jag vill ju att mina barn ska få bra värderingar och även om de är för små för att förstå så vill jag vara en bra förebild.
Tänker varje gån jag gör en god gärning eller hjälper någon att en dag så kommer någon att hjälpa mig när jag behöver det.

Nej nu ska jag bege mig in i köket och ta tag i disken...
Sköt om er så hörs vi när jag har något att dela med mig av.
Kramar Saga!


Vill skriva för mig....

 Jag vill "föreviga" mina tankar för min skull, bjuda in er att ta del av mitt liv på mina villkor...  Börjar kännas så påtvingat att skriva varje dag.
Vill ju dela med mig av allt det fina, allt det roliga och allt det underbara till alla er som läser. Känner mig så låg när jag skriver det här. Vill ju så gärna fortsätta, men finner inga bra ord att sätta på "papper". Vill att mina inlägg ska ha iaf någon form av substans inte bara vara tom utfyllnad som inlägget igår.
Varje dag är ett äventyr och varje dag bjuder på i alla fall en fin upplevelse.  Men jag känner själv att jag tappar gnistan när det gäller att skriva inlägg här. Och blir själv besviken när jag inte kan sätta ord på allt det underbara jag vill förmedla.. allt det oförglömliga fina med att vara mamma. Finns många där ute som jag uppskattar och genom att läsa andras bloggar och föra min egen så har jag vunnit i alla fall en fin vän ( hoppas jag ).  Ska göra mitt bästa för att uprätthålla en bra standard på den här bloggen. En som jag själv kan vara nöjd med.

Visst kommer jag ha några "toma" inlägg men då är det för att jag valt det inte för att jag känner att jag måste skriva någonting.
Tack alla som läser min blogg och ger min en möjlighet att dela med mig av mitt fantastiska liv med barnen, ni är verkligen guld värda!

Kramar Saga.

bröd

Idag var jag över till Jenni och lånade hennes "bakmaskin" för att baka lite bröd. Vi har nämligen inget hemma.
Slutade med att vi bakade brödet där och under jäsningsprosessen så passade vi på att se den senaste fast and furius filmen. Den var superbra och nu blir det till att se den med Johan sen.. inte idag men snart någon gång.
Jag har verkligen inte mycket att skriva idag. Har så ont i huvudet efter dagens otäckheter (orkar inte ta dem nu) så det får bli lite kort bara.

Imorgon blir det till att Baka något med den sista jästen innan den blir dålig. vet bara inte riktigt vad ännu..
Och i morgon är det äntligen dagis igen..och det ska bli skönt att få mer tid till att fixa här hemma.

Vill kolla på greys avsnittet jag missade förra veckan men johan har den andra datorn.. den med högtalare.
Jäklarns också.

Nej nu blir det till att göra sig en macka och sen slänga sig i soffan och se på lite tv eller film.... ligger och slötittar på shrek just nu i bakgrunden samtidigt som jag ligger här och skriver ett par rader i bloggen.
Var bara tvungen att surfa in och kolla allas bloggar.

nej nu ska jag kila ett tag.. kommer kanske tillbaka senare.
Kramar Saga!